HomePolíticaERC i PSC aproven el tancament en negatiu del Compte General de...

ERC i PSC aproven el tancament en negatiu del Compte General de l’exercici 2022 del Consell Comarcal del Baix Ebre

El govern d’ERC i el PSC ha donat llum verda al tancament en negatiu del Compte General de l’exercici 2022 del Consell Comarcal del Baix Ebre durant la sessió plenària celebrada aquest divendres.

El grup de Junts pel Baix Ebre ha votat en contra tot denunciant el “desgavell econòmic del govern d’ERC” i és que, tal i com ha relatat el portaveu, Òscar Ologaray, durant el debat, l’informe d’intervenció és especialment dur. “La gestió de tresoreria ha empitjorat i no s’ha pogut complir amb el Període Mitjà de Pagament, i això no ho diu el grup de Junts pel Baix Ebre, això ho afirma l’informe d’intervenció”.

El portaveu, que ha anat citant l’informe al llarg de la seua intervenció, ha qüestionat “la bona gestió” que defensa el govern d’ERC. “Hi ha pèrdues, un forat al COPATE, s’ha incrementat l’endeutament, no es paguen als proveïdors quan toca… això és una bona gestió econòmica?”, s’ha preguntat Ologaray, tot afirmant que “això, per a la majoria de gent que ens pugui estar escoltant és un desgavell econòmic”.

Ologaray també ha lamentat que la única resposta del govern sigui “una cortina de fum” i ha recriminat al president comarcal que “s’escudi parlant de Tortosa” i no abordi a fons el debat sobre el Compte General del Consell Comarcal del Baix Ebre. “Qui ha tancat en pèrdues és l’òrgan que vostè presideix, qui no compleix amb el Període Mitjà de Pagament és l’òrgan que vostè presideix, qui ha incrementat l’endeutament és l’òrgan que vostè presideix”, ha manifestat el portaveu que ha acabat el ple amb un prec al president d’ERC, que faci tot el possible perquè aquesta situació no es torni a repetir en el tancament de l’exercici del 2023.

Modificació pressupostària per fer front a nous interessos

El govern d’ERC i el PSC portava a aprovació una modificació pressupostària que, entre d’altres partides, dotava un increment de 30.000 € la partida destinada al pagament d’interessos, gairebé doblant la partida inicial. Es tracta d’un avís que la intervenció ja feia fa uns mesos, tot i que la modificació no s’ha fet efectiva fins avui. Junts pel Baix Ebre s’ha abstingut manifestant que “detalls com aquest contradiuen l’ideal de “bona gestió econòmica” que pregona el grup d’ERC.

Les mocions de Junts pel Baix Ebre s’aproven amb ampli suport

Durant el ple també s’han aprovat amb els vots a favor de Junts pel Baix Ebre, ERC i un vot a favor del PSC (els altres quatre consellers del PSC s’han abstingut), la moció de suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent Lluis Escolà.

D’altra banda, la moció de suport al recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Parlament contra la Llei Espanyola d’Habitatge ha comptat amb els vots a favor de Junts pel Baix Ebre i ERC.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies