HomeSuccessosEs complixen 25 anys de l’incendi de Nonasp, on van morir quatre...

Es complixen 25 anys de l’incendi de Nonasp, on van morir quatre bombers del parc de bombers de Móra d’Ebre

Era 14 de setembre de 1994, un incendi originat a l’abocador de Nonasp, a l’Aragó, cremava amb força i les flames s’estenien al llarg de més de vuit quilòmetres, i afectava també terrenys dels termes de la Fatarella, Riba-roja d’Ebre i la Pobla de Massaluca. El bomber miravetà Eusebi Miró, del parc de bombers de Móra d’Ebre, es va desplaçar fins al parc de Flix, d’on va sortir amb els companys auxiliars Pedro Vicente Mendozá -de Montsó-, Jaume Munté -veí de Mont-roig del Camp- i Josep Maria Ruiz, de Tarragona. Prop de les quatre de la tarda, el Pegaso amb el qual combatien el foc quedava atrapat entre les flames i els quatre perdien la vida en la lluita contra el foc. Un altre vehicle, del parc d’Horta de Sant Joan, va aconseguir fugir de les flames a l’últim moment i els seus integrants van haver de ser atesos a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Este dissabte es complixen 25 anys de la tragèdia de Nonasp, on van perdre la vida els quatre bombers.

Sense cap acte oficial organitzat per la Generalitat, els familiars d’Eusebi Miró han organitzat un acte d’homenatge a les víctimes d’aquell foc. “Volíem fer-li un homenatge a nivell personal, crec que li devíem i estem contents que els amics i els bombers hi hagen volgut participar. Creiem que el 25è aniversari és una data a recordar”, assegura Carmina Borrell, la vídua de Miró.

L’acte començarà a Miravet, el municipi on residia Miró, a les 16 hores al casal municipal, i comptarà amb l’actuació de la banda de música de Benissanet, i on també tocava. També hi haurà la intervenció de diversos amics, familiars i bombers en record a l’Eusebi i els altres bombers que van morir a l’incendi de Nonasp.

Tot seguit, es desplaçaran al parc de bombers a Móra d’Ebre, on hi haurà una breu actuació amb gralla per part de Ferran Roca, i a Flix, cap a les 18 hores, l’Ajuntament ha organitzat la descoberta d’una placa en memòria dels bombers que van perdre la vida i que van sortir d’este mateix parc. L’acte comptarà amb l’actuació de l’Escola de Música de Flix. “El meu home era bomber del parc de Móra d’Ebre, però aquell dia va anar a Flix perquè pogués sortir un camió més i els altres nois eren voluntaris. Per això volem recordar-lo tant a Miravet, que era el seu poble, a Móra d’Ebre i també a Flix”, destaca Carmina Borrell.

L’incendi de Nonasp va acabar calcinant 5.175 hectàrees entre els termes de Nonasp, la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs, Riba-roja d’Ebre i la Fatarella.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies