HomeOpinióEs complixen nou anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan, a l’espera...

Es complixen nou anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan, a l’espera del judici

Es complixen nou anys de l’incendi d’Horta de Sant Joan on van perdre la vida cinc bombers dels GRAF Lleida. A l’espera que es refaça el procediment, el judici als dos acusats de causar l’incendi al juliol del 2009 podria arribar l’any vinent, quan es compliran deu anys del fatídic incendi.

El passat mes de novembre el Tribunal Suprem va fallar a favor de les defenses dels dos presumptes piròmans, Antonio Paz i Lorenzo Forner i el judici tindrà lloc amb jurat popular. Els advocats dels acusats havien presentat un recurs d’alçada argumentant que la reforma del Codi penal del 2015, per la qual el judici hauria de ser amb un tribunal professional, no és aplicable en este cas, ja que preval la legislació vigent en el moment en què es van produir els fets: és a dir, fa nou anys. Esta situació ha obligat l’Audiència de Tarragona a replantejar tot el procediment judicial i ha endarrerit el judici, fins al punt que, fonts consultades per este setmanari apunten que es podria demorar fins a l’any vinent, una dècada més tard de l’incendi i la mort dels cinc bombers a Horta.

L’Audiència de Tarragona havia argumentat que la reforma del Codi penal, que deixa sense efectes la Llei orgànica del tribunal jurat (LOTJ 5/1995), encomana a jurats professionals l’enjudiciament dels delictes d’incendi forestal. L’alt Tribunal estima que la llei aplicable és la vigent en el moment dels fets i que, per tant, el delicte d’incendi sí que és competència d’un jurat popular.

El Ministeri Fiscal demana dinou anys de presó per a cadascun dels dos presumptes piròmans, acusats de cinc delictes d’homicidi imprudent, un altre de lesions imprudents i un d’incendi forestal. 

Domingo Tomas
Domingo Tomas
Regidor de Festes Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 74

Últimes notícies