HomeCultura#ESPECIALSANTJORDI · Una cinquantena d’autors signaran llibres a la plaça de la...

#ESPECIALSANTJORDI · Una cinquantena d’autors signaran llibres a la plaça de la Cinta de Tortosa, i una dotzena, a la de l’Ajuntament d’Amposta

Aprofitant la jornada de Sant Jordi, diversos municipis de les Terres de l’Ebre han preparat una sèrie d’activitats per tal que esta diada esdevinga una festa cultural, amb espectacles itinerants, ballada de sardanes, lliuraments de premis literaris, actuacions musicals i activitats infantils. Entre alguns dels actes més destacats i concorreguts hi ha la signatura de llibres que oferiran diversos autors i autores de les Terres de l’Ebre durant la jornada.

En este sentit, Tortosa acollirà una cinquantena d’escriptors i escriptores, que des de les 10 h fins a les 20 h de la tarda aniran passant per la plaça de la Cinta per tal que tots aquells lectors que així ho desitgen puguen tenir el seu exemplar signat. Entre alguns autors de renom que passaran per les parades de Tortosa al llarg del dia hi ha Jordi Arrufat, Albert Guiu, Jesús M. Tibau, Joan Roca Navarro, Mayka L. Carrión, Josep Pitarch, Mercè Falcó, Emigdi Subirats o Montse Boldú; però també hi haurà autors que viuran el seu primer Sant Jordi signant les seues òperes primes, com és el cas de la canareva Laura Fabregat, el periodista Òscar Meseguer i la tivissana Clàudia Pallisé.

També serà l’ocasió perquè alguns autors de Tortosa signen els seus exemplars. És el cas de la periodista Marina Pallás i Quimo Panisello, que després de l’èxit del Sant Jordi passat amb Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre, un dels llibres més venuts a la ciutat, ara hi estaran per a signar el llibre sobre la discoteca mítica Contacto. També hi haurà Albert Curto, amb els dos llibres fotogràfics Dones Ebrenques i Mariano Jover, l’aposta per la difusió; l’escriptor Josep Maria Franquet, amb la seua darrera novel·la Ramon l’immortal, sobre Ramon Berenguer Curto, jove poeta, lector empedreït i filòsof aficionat; o Quim Melchor, editor de la revista semestral Solstici -gestada a les Terres de l’Ebre-, amb el primer volum dels Quaderns d’Equinocci: Gerard Vergés és escriptor. Selecció d’articles (1987-2005), una proposta molt ambiciosa que recupera les peces que va publicar l’escriptor i poeta tortosí al diari Avui, “uns articles molt entretinguts -divertits, en alguns casos-, que tracten qüestions diverses, des del comentari d’autors o obres a qüestions de llengua i país”, explicaven els editors al mitjà digital A Prop.

Al voltant d’alguns personatges il·lustres de Tortosa, l’escriptor tortosí Enric Querol també estarà a la plaça de la Cinta de Tortosa signant Francesc Vicent Garcia, poeta barroc: Vida i misteris del Rector de Vallfogona -ja que enguany se celebra el 400è aniversari de la seua mort-; així com l’escriptor tortosí Xabier Coluig, que hi serà amb Un poliedre de moltes cares. Una biografia de Felip Pedrell.

Així mateix, també hi haurà la doctora en Història de l’Art Núria Gil, amb la seua obra sobre la Història de vida de Mari Chordà, l’artista multidisciplinària, poeta i activista feminista ampostina; Toni Térmens, per a signar Observatori 1904, un còmic que repassa la història de l’Observatori de l’Ebre, situat a Roquetes; o el geòleg Álvaro Arasa, amb la seua tesi sobre l’Origen del riu Ebre. De l’actualitat a l’actualisme, un llibre indispensable per a entendre el geosistema de la conca de l’Ebre, especialment del seu tram final.

D’altra banda, Amposta també capitanejarà l’altra signatura de llibres del territori, un pèl més modesta, amb dotze escriptors, per on passaran alguns dels autors que també seran a Tortosa, com Marta Tena, amb la seua darrera novel·la Murs d’aigua, Carmen Roca, amb Aprenent a créixer des de la màgia interior, o la vinarossenca Elena Fora, amb Els silencis del carrer de l’Arc; però també n’hi haurà d’altres, com el poeta calero Joan Callau, amb Torna la claror, o la senienca Maria Mignorance, amb Quan callem; la rapitenca Carme Cruelles, els professors Lluís Montull i Carme Maigí; o l’autor local Josep Valldepérez, entre d’altres.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

16 + = 24

Últimes notícies