HomeSense categoriaEsquerra Republicana-Tortosa Sí presenta una moció al ple de l'Ajuntament de rebuig...

Esquerra Republicana-Tortosa Sí presenta una moció al ple de l’Ajuntament de rebuig al transvasament a Cantàbria

TORTOSA // El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat una moció de rebuig al transvasament de l’Ebre a Cantàbria perquè es debati en el pròxim ple de l’Ajuntament. La moció reivindica els principis de la Nova Cultura de l’Aigua i recorda els compromisos adquirits pel govern de l’Estat en la conservació del tram final de l’Ebre. “Estem davant una altra agressió al riu i una violació del dret que tenim els usuaris del tram final de l’Ebre i el Delta a disposar d’un cabal mediambiental”, ha dit el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura. També al ple ordinari de juliol el grup d’Esquerra defensarà una moció perquè l’Ajuntament incremente l’oferta de places d’autocaravanes.

L’acord de la junta de govern de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) no es va sotmetre a votació perquè no supera els 5 hectòmetres cúbics. Així la proposta es traslladarà al ministeri per a la Transció Ecològica i el transvasament a Cantàbria serà aprovat pel Consell de Ministres. En aquest sentit, el grup municipal d’Esquerra sosté que el transvasament a Cantàbria posa en perill el cabal ambiental i la sostenibilitat del Delta.

“Exigim al govern de la Generalitat que, a través dels seus representants a la CHE, demanen que, respectant els principis de la Nova Cultura de l’Aigua i assegurant la seua contribució al cabal ecològic al tram final del riu, puguen fer la gestió de l’aigua en els rius de la conca de l’Ebre situats al territori català”, ha explicat Faura, que ha recordat que el Consell Comarcal del Baix Ebre ja s’ha posicionat en contra del transvasament a Cantàbria. La moció d’Esquerra també rebutja qualsevol mena de transvasament d’aigua fora de la seua conca natural. 

D’altra banda, el grup d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció per la millora i l’increment de les places d’autocaravanes al municipi. En aquesta etapa de represa bona part de la població optarà per vacances de proximitat i les autocaravanes són una forma de fer turisme en família i de forma segura, per la qual cosa Esquerra sosté que les 32 places que hi ha actualment per autocaravanes al passeig de Ribera és escassa. “El turisme d’autocaravana serà més utilitzat que en estius anteriors, de manera que l’oferta que tenim a Tortosa pot quedar superada per la demanda, ocasionant una pèrdua de turisme potencial a la ciutat i afectant, per tant, el sector comercial i de restauració”, ha assenyalat el portaveu republicà. En aquest sentit, la moció del grup d’Esquerra proposa doblar l’oferta de places d’autocaravanes amb un equipament en un altre punt del municipi, ja que molts usuaris es queixen que el soroll del trànsit rodat al pont del Mil·lenari els dificulta el descans. A més, la moció reclama que es recupere el servei de subministrament elèctric que prestava l’àrea d’autocaravanes quan es va posar en marxa, un servei que actualment no es presta als usuaris.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 30

Últimes notícies