HomeSense categoriaLa Generalitat fomenta la mobilitat sostenible amb 5 punts de recàrrega de...

La Generalitat fomenta la mobilitat sostenible amb 5 punts de recàrrega de vehicles elèctrics als ports ebrencs

TERRES DE L’EBRE // L’empresa pública Ports de la Generalitatha instal·lat cinc estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics als ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, la Ràpita i les Cases d’Alcanar per afavorir una mobilitat neta i eficient entre els usuaris.

L‘actuació ha tingut un cost de 90.000 euros. En el marc de la lluita contra el canvi climàtic, la flota de vehicles de l’Administració portuària als ports ebrencs s’ha dotat de motos elèctriques i automòbils elèctrics i híbrids.

El projecte de Ports de la Generalitat s’alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), impulsat per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) que ha de convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, Lídia Pino, ha posat en servei aquest dimecres el punt de recàrrega del port de Sant Carles de la Ràpita. A l’acte Joan Pere Gómez ha explicat que “en un moment en què el Govern català ha declarat l’emergència climàtica al país, la dotació dels 5 punts de recàrrega a la costa ebrenca contribueix a l’expansió del nombre de punts de subministrament energètic i impulsa la mobilitat sostenible amb la circulació de vehicles elèctrics per la xarxa viària catalana.”

Els punts de recàrrega s’han ubicat en llocs accessibles, degudament senyalitzats i amb accés garantit permanentment per als usuaris de qualsevol classe de vehicle elèctric estàndard. Els usuaris d’aquest nou servei en podran fer ús mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon intel·ligent, amb un codi QR, present al punt de recàrrega. També, de forma temporal, a través de targetes de recàrrega dels ajuntaments adherits a l’Aliança de Municipis per a la Interoperativitat en estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a Catalunya.

El port de la Ràpita s’ha dotat d’un punt de recàrrega ràpida, que permet la càrrega simultània de dos vehicles tant amb corrent continu com altern, amb una disponibilitat de potència de fins a 50 kW, ampliable a 95 kW. El temps estimat de càrrega és de 15 a 20 minuts, depenent de la bateria de cada vehicle.

Els ports de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre i les Cases d’Alcanar disposen de punts de recàrrega semiràpida, amb corrent altern i una potència de 22 kW, i amb possibilitat de càrrega simultània de dos vehicles. El temps estimat de càrrega és de 2 a  4 hores, depenent de la bateria de cada vehicle.

 

Lluita contra el canvi climàtic

La nova Llei de ports i el Pla de ports, en tramitació, posen les línies estratègiques per lluitar contra el canvi climàtic. Les mesures que s’adoptin en matèria de transports i mobilitat van dirigides a reduir emissions de gasos amb efecte hivernacle. La incorporació dels punts de recàrrega als  5 ports ebrencs facilita la intermodalitat de diferents classes de transport i  potencia els modes amb menor intensitat en l’ús de combustibles fòssils.

Aquests 5 punts de recàrrega se sumen als 9 punts de recàrrega que Ports de la Generalitat està instal·lant  a la costa de Barcelona i de Girona. Joan Pere Gómez ha explicat que “un cop estiguin tots els punts instal·lats, els vehicles elèctrics es podran carregar en els ports de nord a sud del litoral català, des de Llançà fins a les Cases d’Alcanar.” Gómez ha afegit que “aquest és un pas endavant en la política que fa el Govern en la lluita contra el canvi climàtic, ja que la mobilitat sostenible minimitza l’impacte ambiental i acústic.”

En aquest escenari, l’Administració portuària està canviant el seu parc mòbil per al personal dels ports ebrencs. Aquest any s’han adquirit 2 motocicletes elèctriques per als ports de Sant Carles de la Ràpita i l’Ametlla de Mar i 1 furgoneta elèctrica per a la Ràpita. Així com 4 vehicles híbrids amb GLP i benzina per als port de la Ràpita i l’Ampolla. L’objectiu és anar renovant el parc mòbil dels ports per impulsar la mobilitat sostenible.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies