Excusatio non petita

Accusatio manifesta. La forta democràcia de la monarquia espanyola necessita constantment justificar-se, sense que ningú li ho demani. El Ministeri d’Exteriors ha muntat una oficina a Brussel·les per defensar la unitat i llibertat que hi ha a Espanya. És a dir, volen presumir d’allò que no tenen.

El desaforat del candidat a la Comissió Europea pels socialistes, Timmermans, ha dit, instigat pels de casa nostra, que a Espanya no hi ha ciutadans jutjats per les seves idees, uns són jutjats per delits comuns i els altres han fugit. Aquest home, que segur que fa alguna copeta de més, no sap el que diu.

Els empresonats nostres són, sense cap mena de dubte, presos polítics. Els han tancat per haver demanat un referèndum i declarat una República catalana. Uns fets que no estan tipificats al Codi penal espanyol com a delictes comuns. Lo dit, aquest home, i tots els que ho afirmen, menteixen i saben que ho fan. Igual que els sofistes, usen un argument fals conscients que menteixen.

Però el despropòsit gros, un cop més, es el que ha dit el Borbó, Felip V. Aquest, nomenat pel dictador Francisco Franco, ha dit que no ens podem emparar en la democràcia per anar contra la llei. No crec que sigui tan ruc que pensi això. Aquest il·legal hauria de saber que les lleis canvien en l’espai i el temps. Exemple clar, lo que aquí són lleis per tancar els nostres polítics, a Europa no ho són. Exemple també clar, en temps passat no hi havia divorci, ni matrimonis entre els del mateix sexe, ni estava prohibit fumar als bars ni, ni,ni…

En canvi, Felip, has de saber que la democràcia ve dels grecs i que no canvia i n’hi ha o no n’hi ha. Rucs els que parlen sense pensar, els que mouen la llengua abans que fer funcionar el cervell.
També és una burla que es digui que la Constitució digui que tots som iguals i en canvi ell sigui l’hereu de la corona franquista abans que les dos germanes seves més grans. Una altra burrada és que un parlament sobirà, democràtic i elegit pel poble no pugui reprovar el rei perquè el mal anomenat tribunal fecal ho digui. Tampoc es poden esbrinar les comissions del rei jubilat (emèrit) i els negocis amb Corina. Quina democràcia!

Ja Fidel Castro, l’any 1999, va dir a Aznar que tenien molt per callar els espanyols per la mort de dos milions de pobladors d’Amèrica. Els va tractar de genocidis i conqueridors, no de descobridors. Ara el president de Mèxic, López Obrador, més moderat, demana que el Borbó demani perdó pels crims d’Hernán Cortés. El que pugui que llegeixi la historia, entre d’altres, de la conquesta de Mèxic. El Papa també ha rebut, per culpa del clergat espanyol, que té molt per callar.

Continuo pensant que primer caurà aquesta farsa de monarquia, d’origen totalitari, que nosaltres tindrem la república. Ho sento.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies