HomeEsportsFabregat i Gavaldà, els tiradors ampostins tornen al CAR de Madrid 

Fabregat i Gavaldà, els tiradors ampostins tornen al CAR de Madrid 

ESPORTS // Àngel Fabregat i Eugeni Gavaldà han tornat a Madrid per a continuar amb els entrenaments a les ordres del seleccionador espanyol d’esgrima en la modalitat espasa, Ángel Fernández. En l’actualitat són peces bàsiques del combinat hispà, i dos dels tiradors amb major projecció de l’estat espanyol. El passat 20 de març van abandonar la residència Joaquín Blume per a tornar als seus domicilis a Amposta, on van passar el confinament a causa de la Covid-19.

Amb tornada a l’activitat al Centre de Tecnificació Terres de l’Ebre d’Amposta, i després d’incorporar-se els components d’atletisme, rem i natació, el van seguir els representants d’esgrima, amb un grup de 16 tiradors més els dos internacionals de la selecció espanyola. Àngel i Eugeni van estar una setmana entrenant a Amposta, ja que amb la reobertura del CAR de Madrid es va posar en marxa el procés per al seu retorn, com indica Àngel Fabregat: “la setmana passada ens vam desplaçar a Barcelona, on ens van fer en uns laboratoris les proves del PCR, que facilita el diagnòstic precoç de la Covid-19, i permet detectar el virus en les primeres fases. Van sortir negatives i dilluns vam arribar a Madrid, per a instal·lar-nos de nou a la Residència Joaquín Blume”. Posteriorment van començar  a entrenar “dimarts al matí ja vam realitzar la primera sessió preparatòria, encara que de moment sense contactes, fent tan sols desplaçaments, carreres, i preparació física específica sobretot al gimnàs, sempre respectant els corresponents torns, ja que els components de la modalitat d’espasa tenim horari d’entrenament matinal juntament amb les del sabre femení”.

Lògicament les mesures de seguretat són rigoroses “entrenem, quan sortim el personal de neteja ho desinfecta tot, perquè puga entrar el següent grup. Cada un ha de portar la seua tovallola i ampolla d’aigua, ja que les fonts estan precintades, i a més hem de portar sempre les màscares excepte quan anem a córrer. Els vestidors estan tancats i després d’entrenar vam marxar per a dutxar-nos a casa, en el nostre cas, no hi ha massa problema, ja que la Residència Blume és al costat”.

No obstant això, Eugeni Gavaldà considera que estes mesures han d’anar acompanyades del màxim de responsabilitat per part dels esportistes “abans d’entrenar passem un control però després per Madrid qualsevol pot contagiar-se, totes estes mesures són insuficients si nosaltres no seguim les indicacions de manera estricta”.

A la Blume els tiradors ampostins estan en continu contacte: “Encara estem en habitacions individuals, mengem i entrenem junts, abans érem 3 tiradors ampostins amb l’arribada de Gerard Gonell fa dos anys, però ara va haver de marxar  per una intervenció quirúrgica, i ara han confeccionat una llista molt restringida, amb un grup molt reduït”. Tot i que les perspectives sobre les competicions del 2020 són poc optimistes, confien encara a poder disputar algun campionat “després de tanta inactivitat, ja tenim ganes de tornar a la competició, la internacional segurament no ho farà fins al 2021, però esperem que puguem disputar els Campionats d’Espanya, i fins i tot també se celebre la Lliga de Clubs”.

Eugeni té clar que ha de seguir amb la preparació: “el més lògic seria que no hi hagués més competicions fins al 2021, però caldrà seguir entrenant, nosaltres marxarem de vacances a mitjans de juliol, per a tornar a Madrid a finals d’agost, però em prendré una setmana com a màxim d’inactivitat, després seguiré entrenant a Amposta”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 73

Últimes notícies