HomeTerres de l'EbreGarcia arranjarà un accés de vianants cap a l’església Vella i la...

Garcia arranjarà un accés de vianants cap a l’església Vella i la part alta del municipi

L’Ajuntament de Garcia arranjarà, en els propers mesos, el carrer Portelles, que es convertirà en un nou accés per a vianants cap a la zona més elevada del nucli urbà, que està coronada per l’església Vella i un gran mirador amb vistes al riu Ebre i el pas de l’Ase. De cara als propers anys, el consistori pretén seguir amb la rehabilitació de l’església Vella perquè puga ser un espai polivalent i també un nou atractiu turístic per als visitants.

L’any passat, la Diputació de Tarragona va assumir la instal·lació d’una coberta per a l’edifici, que es trobava en un estat pràcticament ruïnós, fruit dels bombardejos que va patir durant la Guerra Civil. Ara, l’Ajuntament vol rehabilitar l’espai perquè puga ser un centre polivalent on es facen activitats lúdiques i culturals. Per a això, però, caldrà la col·laboració d’altres administracions i anar assumint les diferents fases del projecte de forma progressiva.

“Ara que hem començat amb els treballs a l’església no ho podem dixar estar i hem de continuar treballant-hi per a avançar i aconseguir que l’església Vella siga un actiu important per al municipi”, ha assegurat l’alcaldessa de Garcia, Blanca López, en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre. Des de l’Ajuntament ja estan treballant per a aconseguir un ajut dels fons europeus Next Generation que possibilite iniciar-ne la segona fase.

En els propers mesos, però, està previst que l’Ajuntament arrange el carrer Portelles, que unirà la part baixa del nucli urbà amb la part més elevada, on es troba l’església Vella i també un gran mirador amb vistes panoràmiques sobre el riu Ebre. La intervenció forma part de les obres incloses dins el Pla únic d’obres i serveis (PUOSC) de la localitat i consistirà en l’adequació del carrer, que tindrà un accés exclusiu per a vianants cap a la part alta del municipi.

“Serà un pas endavant en l’àmbit turístic i també urbanísticament, ja que actualment l’accés és una mica difícil i fa molt pendent, i ara podrem accedir de la part baixa a la part alta d’una manera molt més fàcil, amb escales i una ruta més ràpida i directa”, ha assegurat López.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 61

Últimes notícies

-->