HomeSocietatHerència Altés participarà en dues ponències sobre sostenibilitat i emergència climàtica a...

Herència Altés participarà en dues ponències sobre sostenibilitat i emergència climàtica a la Barcelona Wine Week

Del 4 al 6 d’abril, el Recinte Firal de Montjuïc acollirà una nova edició de la Barcelona Wine Week (BWW). El celler Herència Altés de Gandesa hi serà present amb un estand a la zona dedicada a la DO Terra Alta (Pavelló 8, Nivell O, Carrer F, Stand 745) i, a més, també participarà en dues ponències vinculades a la sostenibilitat i l’emergència climàtica, juntament amb referents del sector en aquest àmbit.

I és que Herència Altés fa anys que treballa pel medi ambient, amb compromís i coherència. “El respecte i cura del nostre patrimoni són les nostres raons de ser. Cultivem el camp i elaborem vins de tal manera que les generacions futures puguin seguir gaudint del territori, de la terra i dels seus fruits”, expliquen els seus propietaris, Núria Altés i Rafael de Haan.

Es tracta d’una filosofia no només vinculada a les pràctiques ecològiques al camp, sinó també al desenvolupament d’un projecte mediambiental propi i a l’autosuficiència energètica. A més a més, des de l’any 2021 Herència Altés forma part de de l’associació International Wineries for Climate Action (IWCA) i des del gener de 2022 n’és Silver Member.

Taula rodona ‘IWCA: cap a la descarbonització del sector vitivinícola’


Al debat ‘IWCA: cap a la descarbonització del sector vitivinícola’ (5 d’abril- 11:30 h – Sala Príncipe) hi participaran representats dels quatre cellers de l’Estat que són membres de l’associació: Miguel A. Torres, president de Família Torres i cofundador d’IWCA; Carlos Moro, president de Bodegas Familiars Matarromera de les quals forma part Emina, celler membre de l’associació; Pedro Ruiz, CEO d’Alma Carraovejas, i Rafael de Haan, copropietari d’Herència Altés. Moderarà la taula la periodista Margalida Ripoll, cap de redacció de la revista Arrels.

Actualment, l’emergència climàtica és el repte principal al qual han de fer front viticultors i productors de vi. És necessari que el sector vitivinícola abanderi la lluita contra el canvi climàtic amb accions decisives, com la reducció d’emissions de CO₂, per frenar conseqüències devastadores. Precisament aquest és l’objectiu d’IWCA que des del 2019 treballa per accelerar la descarbonització del sector.

A més a més l’associació comptarà amb un estand situat en la zona de marques de la BWW (D-142), dins del Pavelló 8 del Recinte firal de Montjuïc, on representants dels quatre cellers espanyols membres de l’associació, entre ells Herència Altés, animaran altres cellers a sumar esforços en la lluita climàtica.

Taula rodona ‘Ecologia i sostenibilitat: la nova centralitat’


Ecologia i sostenibilitat: la nova centralitat’ se celebrarà a l’Speakers Corner del BWW Hub el dimarts 5 d’abril a les 13:30h. Una conversa a tres bandes entre Rafael del Rey, Director General del Observatorio Español del Mercado del Vino, Tomàs Cusiné, President de la Denominació d’Origen Costers del Segre, i Núria Altés, copropietària del celler Herència Altés.

La sessió posarà l’ecologia i la sostenibilitat al centre de l’estratègia de present i de futur del sector vitivinícola i versarà sobre les bones pràctiques dels cellers per preservar el paisatge vinícola. També abordarà l’avantatge que representa treballar aquests elements estratègics per desenvolupar activitats enoturístiques —com per exemple, les rutes del vi— i analitzarà l’evolució de la demanda de productes amb aquest valor afegit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 57

Últimes notícies