HomeOpinióImplicats amb la gent gran de Tortosa

Implicats amb la gent gran de Tortosa

Com cada any, estrenem aquest octubre amb el Dia Internacional de la Gent Gran. I en aquesta ocasió, a Tortosa el comencem d’una manera diferent: desvetllant el significat dels cartells i banderoles que fa uns dies estan presents al llarg dels nostres carrers i places amb el missatge ‘Tortosa, truca a la porta’.

Es tracta d’una campanya de sensibilització i acompanyament a la nostra Gent Gran dintre del projecte Sempre Acompanyats. En col·laboració amb la Fundació La Caixa i Creu Roja, des de l’any 2013 impulsem aquest projecte per prevenir i abordar la Soledat no volguda en les persones grans. Els nous desafiaments que presenta la societat d’avui amb l’augment de l’esperança de vida, els canvis en els models de família i el confinament ha agreujat aquest sentiment.
Conscients de la importància de ser al costat de les persones més vulnerables i febles apostem i treballem per tenir cura de la nostra gent gran. Emmarcat dintre del procés comunitari com a base de treball s’estén una xarxa d’agents locals amb participació pública, privada i la ciutadania amb l’objectiu de treballar conjuntament amb la màxima  implicació i participació per solucionar aquests problemes.

Els nostres objectius són impulsar l’empoderament de les persones grans i sensibilitzar la població per prevenir i pal·liar les diferents situacions de soledat.

Enguany som conscients que, amb la pandèmia que patim, el col·lectiu de la gent gran és un dels més perjudicats. Com a població de risc dintre de l’àmbit de la salut, i seguint les recomanacions establertes de confinament, el problema s’ha agreujat.

Tothom tenim persones grans que viuen al nostre costat i, siguin família o no, formen part de la nostra comunitat més propera. La campanya ‘Tortosa, truca a la porta’ va dirigida a millorar i tenir cura del seu benestar. Com a societat, com a ciutadans i com a part del nostre poble, vivim en constant interrelació amb les persones que ens envolten. Darrere de cada porta hi ha  una història concreta, única i singular. La campanya és una crida per ser solidaris, per unir esforços i de manera generosa participar-hi tota la ciutadania per detectar i informar d’una possible situació de soledat. 

Ens ajudes?
Si detectes alguna situació de risc truca’ns al 900 223 040 o posa’t en contacte amb el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Tortosa o Creu Roja.
Entre tots ho aconseguirem.

Monica Ripoll i Castello
Monica Ripoll i Castello
Regidora de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

25 + = 31

Últimes notícies