HomeSuccessosIntervenen senyals falsificats de delimitació d'Àrea Privada de Caça a l'Ametlla de...

Intervenen senyals falsificats de delimitació d’Àrea Privada de Caça a l’Ametlla de Mar

El SEPRONA de la Guàrdia Civil, durant un dels seus serveis orientats a salvaguardar el medi ambient, en el terme municipal de l’Ametlla de Mar, va descobrir tauletes falses de delimitació d’àrea Privada de Caça. Les mateixes induïen a error sobre la condició cinegètica del vedat i modificaven de manera irregular aquesta activitat.

Es tractava d’una col·locació irregular de diferents senyals de primer ordre en un vedat de caça. A més amb unes matrícules inexistents, les quals no corresponien a l’Àrea Privada de Caça. Per tal motiu, els agents del SEPRONA van aconseguir identificar al propietari del terreny i es va formular la corresponent denúncia per col·locar o alterar els cartells o senyals indicadors de la condició cinegètica d’un terreny.

En les citades tauletes de primer ordre, en lloc d’indicar la matrícula corresponent al vedat de caça, l’autor dels fets disposava d’aquests cartells indicadors amb una matrícula falsa, figurant en les mateixes el Codi Postal del terme Municipal on se situa aquesta propietat.

Cal destacar que estaven col·locades pel perímetre, al voltant de la seva finca i, amb aquesta pràctica, el propietari del terreny s’assegurava que els caçadors no poguessin accedir a la seva propietat per induir-los a error en la delimitació del vedat del qual són socis. D’aquesta manera es restringia el pas i es prohibia il·legalment l’activitat, en una zona en la qual precisament es reserva a aquest efecte.

Cal destacar, que aquest tipus de senyals de primer ordre es col·loquen perquè els usuaris del medi natural, siguin caçadors o no, sàpiguen en tot moment on estan delimitades les àrees de les societats de caçadors en les quals poden practicar el seu esport cinegètic.

D’aquesta manera, senderistes, caçadors, ciclistes i altres usuaris poden advertir visualment per on transcorren aquestes zones i prendre les degudes precaucions. La normativa de caça en la Comunitat Autònoma de Catalunya estableix que el fet de col·locar, modificar o suprimir de manera no reglamentària aquest tipus de senyals constitueix infracció administrativa, recordant que fins a la modificació del Codi Penal l’any 2015, aquests fets constituïen delicte de caça.

Els senyals falsos van ser intervingudes pels agents actuants per a la seva destrucció. Aquestes actuacions han estat lliurades al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya a fi de poder tramitar el corresponent expedient, per ser competent en matèria cinegètica.

Aquest servei del SEPRONA, va ser una intervenció en el marc de les seves habituals labors de prevenció de la caça il·legal i regulació de l’activitat cinegètica en els diferents municipis de la província. Per això es recorda a la ciutadania que el telèfon 062 de la Guàrdia Civil està permanentment a la seva disposició i poden posar en coneixement dels agents qualsevol assumpte que considerin d’importància.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 64

Últimes notícies