HomeSense categoriaInvestigadors de la URV identifiquen una petjada metabòlica associada a la percepció...

Investigadors de la URV identifiquen una petjada metabòlica associada a la percepció de sacietat

TERRES DE L’EBRE // Un equip del grup de recerca en Nutrició de Malalties Metabòliques del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l’Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili (IISPV) han identificat un grup de metabòlits a la sang que es relacionen amb una major percepció de sacietat després de la ingesta d’aliments. La investigació s’ha fet en col·laboració amb investigadors de Dinamarca i el Regne Unit. L’estudi, fet amb 140 voluntaris amb sobrepès i obesitat, ha demostrat que concentracions més elevades de glicina i àcid linoleic s’associen amb una major sensació de sacietat, mentre que la sacarosa i algunes esfingomielines s’hi associen de manera negativa.

Tot i que la metabolòmica s’ha utilitzat àmpliament en la recerca nutricional, esta és la primera vegada que s’utilitza per estudiar la percepció de sacietat. Segons la URV, estos resultats no únicament contribueixen al disseny de possibles estratègies per mesurar la sacietat de manera més objectiva que els mètodes habitualment utilitzats, sinó que també contribueixen a una millor comprensió de les vies metabòliques implicades en la regulació de la sacietat que en el futur i poden resultar en una eina útil per al disseny d’estratègies més efectives per al control de l’apetit i del pes corporal.

Als participants se’ls va servir un esmorzar controlat i es van recollir les dades de sacietat durant les dos hores següents. Ests voluntaris van dinar també en les mateixes instal·lacions i se’ls va donar el sopar per emportar, amb la qual cosa l’estudi disposava de les dades controlades del consum d’aliments al llarg de tot el dia. Estes proves de sacietat es van realitzar en diverses ocasions durant l’estudi.

Amb la identificació d’estes substàncies que permeten predir la sacietat es podria realitzar una nutrició més personalitzada i plantejar el disseny de productes per al control de la gana i la sacietat a través de la modulació d’estos metabòlits siga augmentant o reduint la seua concentració a la sang.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies