HomeUrbanismeIvette Fibla, regidora d'Urbanisme d’Alcanar: “Està previst que les obres de l’auditori...

Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme d’Alcanar: “Està previst que les obres de l’auditori acaben el primer trimestre de 2021”

Ivette Fibla la regidora d’Urbanisme ha visitat les obres de l’auditori municipal d’Alcanar, una actuació prioritària per a l’equip de govern i que dotarà Alcanar d’un equipament de primer ordre.

L’alcalde Joan Roig ha detallat que “A l’Alcanar del futur uns dels pilars fonamentals ha de ser la cultura. Necessitem un auditori d’excel·lència per articular un calendari cultural i cobrir les necessitats que l’ampli teixit associatiu del municipi ens ha fet arribar a través dels processos participatius”.

La superfície del nou auditori José Antonio Valls serà de 1.521,52 metres quadrats, amb un escenari de 16 per 8 metres i una sala amb capacitat per a 402 butaques. L’equipament tindrà forma d'”L” i s’està aixecant al mateix solar on hi havia l’antic auditori i a un edifici annex. La part llarga albergarà la sala (plató escènic, platea i amfiteatre), mentre que a la curta s’ubicarà la zona de serveis.

A hores d’ara, els treballs es troben en la fase d’estructura. Ramon German, del despatx M6 Arquitectura, explica que “estem fent els murs de formigó que conformaran tota la caixa de l’auditori i que s’elevaran fins a 17 m d’alçada”.

L’actuació té un pressupost de 2,3 milions d’euros. Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, manifesta que “una part es finançarà a través de tres subvencions consecutives de les anualitats 2017, 2018 i 2019 del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona”. D’aquesta manera, “l’auditori rebrà un total de 521.000 euros a través del PAM. La resta de l’obra, la part més important, es finançarà a través de l’aportació municipal”.

En l’actualitat, les obres es troben en un 20% d’execució. “Si no hi ha cap contratemps, està previst que els treballs acaben al primer trimestre del 2021. Amb la singularitat i complexitat de què és un edifici entre mitgeres i, per tant, s’han de respectar els veïns i executar els treballs amb molta precaució“, recalca Fibla.

La construcció del nou edifici va a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses Construïm Auditori d’Alcanar, que s’ha compromès a executar totes les millores que figuraven al plec de condicions administratives de contractació sense cap cost addicional per a l’Ajuntament. “L’edifici estarà dissenyat i executat per empreses i persones del territori. Estem entusiasmats per veure l’auditori acabat”, conclou l’alcalde.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 18

Últimes notícies