HomeOpinióJoves i comarca

Joves i comarca

Finalitza una legislatura que m’ha marcat a nivell polític i personal per molts reptes. Al juliol del 2015 assumia la responsabilitat de presidir la comissió de Foment de la cohesió social com a consellera comarcal de Joventut al Consell Comarcal del Montsià. Fa respecte, si més no, assumir que seràs la màxima responsable d’aterrar les polítiques juvenils del país a la comarca, i proposar-ne de noves.

I ja han passat gairebé quatre anys, quatre anys dels quals em sento satisfeta d’haver pogut treballar i participar de diferents equips de persones que ho han fet possible i que m’ho han posat fàcil: tècnics i tècniques del servei comarcal de Joventut, tècnics i tècniques de la xarxa Montsià jove, de l’Oficina Joves, impulsor referent juvenil…Però especialment a Judit, Sheyla, Maribel,  Rosanna i Camilo. 

Perquè el capità és important, però la tripulació imprescindible: gràcies. Aquesta feina coordinada des dels serveis comarcals de joventut ha fet que hàgim passat d’atendre 1.014 persones el 2015 a 3.719 el 2018, amb un còmput de persones ateses en tota la legislatura de 13.324, que es diu aviat!
En l’àmbit de la formació hem estat capaços d’oferir a la població jove diferents cursos i píndoles formatives del seu interès, la qual cosa ens ha deixat una dada de 64 accions formatives executades entre 2015-2018 i 1.255 usuaris formats.
Les dades són això, dades, però no deixen de ser el millor indicador del creixement experimentat pel servei comarcal de joventut i l’Oficina Joves del Montsià. I un termòmetre de la gran tasca que s’ha dut a terme en repensar la manera d’arribar i comunicar-se amb els nostres joves, de donar a conèixer i posicionar els nostres serveis com a referents a la comarca i més enllà, com a model de bona pràctica extrapolable a altres territoris.

En aquest sentit es va organitzar la trobada juvenil del Montsià, que es va realitzar a Masdenverge, planificada com a instrument de participació dels joves en un ambient de comoditat i proper per a ells. També els tres concursos d’instagram realitzats entre el 2018 i el 2019 que han incentivat la participació dels nostres joves. 

L’àmbit de la difusió i les xarxes socials, la interacció amb la població jove, ha estat molt gran i la nostra presència a les xarxes, fonamental com a eina de treball amb aquest col·lectiu. La pàgina web Montsià Jove ha tingut un total de 151.700 lectors i s’han editat entre el 2017 i el 2018 un total de 24 butlletins digitals. Interactuar de manera activa amb la població jove també ens ha portat a obrir un nou servei: el SAI (Servei d’Atenció Integral) per contribuir a la sensibilització social en matèria de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI). Polítiques de joventut que s’executen gràcies al desplegament del Contracte Programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquest resum de legislatura m’ha fet reflexionar sobre la necessitat d’un canvi en la manera de fer. Hem de repensar la política de despatx a favor de la política de proximitat; la política de proposta tancada a favor de la política de la participació. I això, més enllà dels números és el que m’emporto de la meva legislatura com a consellera comarcal d’ERC a la comarca del Montsià. 

Sonia Tomas i Roiget
Sonia Tomas i Roiget
presidenta de la Comissió de Foment de la Cohesió Social Consellera Comarcal de Joventut al Montsià
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies