HomeMeteorologiaLa calorada dels darrers dies registra fins a 43,6 ºC a Vinebre,...

La calorada dels darrers dies registra fins a 43,6 ºC a Vinebre, la màxima de l’any a Catalunya

La temperatura màxima d’aquest 2022 a Catalunya s’ha registrat el cap de setmana passat a Vinebre (Ribera d’Ebre). Va ser el divendres 12 d’agost, quan es van arribar als 43,6 ºC en aquest municipi. La dada suposa també el rècord de la seva sèrie de 24 anys i se situa només a 0,2 ºC  del rècord absolut a les estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA). El rècord va ser a Alcarràs el 29 de juny de 2019 i es van registrar 43,8 ºC . Entre els dies 12 i 13 d’agost, 11 de les 153 estacions de la XEMA amb més de deu anys de dades han igualat o superat el seu rècord absolut de temperatura màxima i 24 han assolit el registre més alt del mes d’agost.

En bona part es troben situades a les Terres de l’Ebre, així com en altres punts del sud del prelitoral. Destaca l’Ametlla de Mar (41,8 graus), que amb 27 anys de dades ha superat en dos graus l’anterior rècord, registrat el setembre del 2016.

Entre divendres i dissabte passat, les dades mesurades per la XEMA i la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) marquen el màxim dels 43,6 a Vinebre. També han recollit els 43 ºC  a Torroja del Priorat (Priorat), els 42 a Aldover (Baix Ebre), 41,5 a  Montbrió del Camp (Baix Camp) i 41 a Artés (Bages), entre altres.

A banda, les estacions de Mosqueroles (Vallès Oriental), Batea (Terra Alta), Lleida, Castellbisbal (Vallès Occidental), Òdena (Anoia), Girona i Roda de Ter (Osona) van registrar temperatures d’entre 40 i 41 ºC.

D’altra banda, la temperatura nocturna també ha sigut molt elevada, sobretot prop del litoral, amb mínimes superiors fins i tot als 25 a la ciutat de Barcelona.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies