HomeEnergiaLa Cimera Social de l鈥橝igua abandona la Taula Nacional i critica el...

La Cimera Social de l鈥橝igua abandona la Taula Nacional i critica el triomfalisme del Govern amb les pluges

La Cimera Social de l鈥橝igua, de la qual forma part la Plataforma en Defensa de l鈥橢bre (PDE), ha abandonat la Taula Nacional de l鈥橝igua cansada de 鈥la inoperativitat i la falta de transpar猫ncia鈥 de l鈥櫭瞨gan. Les entitats ambientalistes exigixen que no es confonga la sequera actual amb 鈥la poca disponibilitat d鈥檃igua cr貌nica鈥 del pa铆s i demanen 鈥un exercici de responsabilitat鈥 i defugir 鈥triomfalismes鈥 despr茅s de les pluges de les 煤ltimes setmanes, que almenys han dut l鈥檈xecutiu a descartar la portada d鈥檃igua en vaixells fins a Barcelona. La Cimera establix que la interconnexi贸 de xarxes i els transvasaments han de ser l铆nies roges en les negociacions per a formar govern i han elaborat un dec脿leg de propostes que faran arribar als grups parlamentaris. D鈥檃ltra banda, la Cimera es reivindica com a 鈥actor leg铆tim鈥 per a participar activament en la planificaci贸 del nou cicle 2028-2033 de les conques internes.

Pel que fa a l鈥檃posta del Govern per les dessaladores, la Cimera rebutja que les solucions a la sequera estructural se fien nom茅s 鈥de la tecnologia鈥 perqu猫, a m茅s 鈥de ser cara鈥, representa 鈥un gran consum d鈥檈nergia鈥 i 鈥dona la falsa sensaci贸 que l鈥檃igua 茅s infinita鈥.

La portaveu de la PDE, Susanna Abella, ha recordat que la sobreexplotaci贸 dels rius i els aq眉铆fers 茅s un dels principals problemes vinculat 鈥al model de desenvolupament鈥 del pa铆s i cal una revisi贸 鈥dels usos i concessions鈥 que s贸n 鈥massa generosos鈥 per la reserva que existix.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 42 = 45

脷ltimes not铆cies