HomePolíticaLa CUP Tortosa insta a l'ajuntament a revisar i millorar el protocol...

La CUP Tortosa insta a l’ajuntament a revisar i millorar el protocol d’actuació contra l’assetjament sexual i protegir el petit comerç

TORTOSA // La CUP Tortosa ha presentat este matí en roda de premsa les dos mocions que defensaran al pròxim ple de novembre.

Els anticapitalistes insten al consistori a iniciar un procés de revisió i millora del Protocol d’actuació contra l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe de l’Ajuntament de Tortosa, ja que el ple deL novembre està emmarcat per la celebració del 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, la moció també contempla proporcionar formació i sessions informatives a les persones que han d’aplicar el protocol i al conjunt de les treballadores.

El protocol, aprovat el 2010, no s’ha tornat a revisar des de la seua aprovació, tot i que el mateix protocol i el Pla d’Igualtat entre dones i homes ho contemplen. Tenint en compte que l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe a la feina són unes de les discriminacions laborals i formes de violència masclista que patim les dones que sovint queden més invisibilitzades, a causa de la dificultat per denunciar aquestes situacions, les institucions han de donar exemple en la lluita contra les agressions masclistes i la seua erradicació”, han afirmat el grup de l’oposició.

La CUP també ha mostrat preocupació davant de la possibilitat d’un nou confinament domiciliari de la població, i creuen que “comportarà que moltes dones es troben confinades 24 hores amb el seu agressor. En aquest sentit hem interpel·lat a l’Ajuntament a ser actives en la detecció de situacions de violència en l’àmbit de la parella i augmentar els recursos d’atenció a les dones com el SIAD” han manifestat.

 

Rescat Social

La cup també portarà al ple del 2 de novembre una altra moció que reclama mesures per assegurar la vida d’aquelles persones que depenen del petit comerç.

En este cas insten a l’Estat espanyol a suspendre el pagament d’hipoteques, lloguers i subministraments, com també suspendre el pagament de la quota d’autònoms i garantir-los una prestació similar a la de desocupació. També insta la Generalitat a desplegar polítiques efectives per reduir la corba de contagis de la Covid-19 en l’àmbit educatiu, sanitari i de la inspecció de treball.

Segons ha manifestat la CUP “les decisions polítiques adoptades els darrers dies per la Generalitat, sense planificació prèvia i sense anar acompanyades d’altres accions, poden encaminar-nos cap a la mort real d’un sector molt perjudicat per la crisi de la Covid i les seues conseqüències. La manca de mesures de rescat social deixa a la intempèrie milers de treballadores autònoms, d’aquest país, així com les treballadores directes i indirectes del sector que hauran de patir una nefasta gestió de les prestacions de desocupació via ERTO’s directes i indirectes del sector, des de cambrers i cambreres a netejadores i proveïdors d’aliments i productes de proximitat”.

Finalment han afirmat que és inqüestionable la necessitat de desplegar un paquet de mesures de rescat social per fer front a les noves situacions d’excepcionalitat, “pel que fa al cas que ens ocupa, per protegir el petit comerç i el sector de la restauració, amb l’objectiu d’evitar que les grans cadenes transnacionals seguisquen acaparant el mercat i aprofitant-se de la delicada situació del sector i de la població”, per estos motius proposen que l’Ajuntament de Tortosa cree una línia d’ajuts no universal per als establiments de Tortosa afectats pel tancament basat en criteris de capacitat econòmica i progressivitat.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 88

Últimes notícies