HomeSocietatLa Diputació de Tarragona concedeix ajuts per a la prevenció d’incendis a...

La Diputació de Tarragona concedeix ajuts per a la prevenció d’incendis a les Agrupacions de Defensa Forestal de la demarcació

Amb l’objectiu de minimitzar el risc d’incendis i de protegir els boscos i l’entorn natural la Diputació de Tarragona ha concedit un total de 175.000 euros a 16 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Aquest import està destinat a actuacions de prevenció d’incendis com ara la millora de basses o punts de reserva d’aigua, l’obertura i manteniment de franges laterals de camins i pistes forestals, l’adquisició d’Equips de Protecció Individual (EPIs) o la millora i manteniment d’infraestructures i instal·lacions per al foment de la silvopastura, entre altres accions.

Respecte al foment i suport a la silvopastura, que s’ha vist reforçat en la darrera convocatòria d’ajuts, cal destacar que 6 de les 16 ADF han inclòs aquest tipus d’actuacions amb l’adquisició de malles electrificades per a la formació de corrals temporals o d’abeuradors que es pugin situar en punts estratègics (en aquest cas es tracta d’Arbolí, Capçanes, Cornudella de Montsant, Pratdip, Querol i Capafonts).

Pel que fa a l’obertura i manteniment de les franges laterals de camins i pistes forestals, les ADF de Colldejou i de Pratdip realitzaran una actuació complementària als camins de l’Abellar, el camí del Pla de l’Avenc, el de la Muntanya Blanca o el camí de Pratdip a Colldejou, donant continuïtat a actuacions realitzades en anys anteriors dins el marc del pla de prevenció d’incendis forestals de la Serra de Llaberia. A Paüls està prevista l’obertura i manteniment de franges al paratge de la Coma del Retoro i a Capçanes s’actuarà en el camí de la Fou.

Destaquen també enguany les actuacions en punts estratègics de gestió d’incendis (PEG) i zones de foment de la gestió (ZFG) definides pels bombers de la Generalitat i inclosos en els documents de planificació contra incendis. Les ADFs que han rebut ajuts per aquest concepte se situen a les Muntanyes de Prades, i tenen previstes actuacions a Capafonts, Siurana i l’Arbolí.

En concret, les 16 ADFs que han rebut els ajuts per a la prevenció d’incendis l’any 2022 són: ADF Alfara de Carles, ADF Sant Andreu (Arbolí),  ADF Benifallet, ADF la Fou de Capçanes, ADF Colldejou, ADF Cornudella de Montsant, ADF l’Espluga de Francolí, ADF les Borges (les Borges del Camp), ADF Montblanc, ADF Sant Roc (Paüls), ADF Muntanyes de Prades (Prades), ADF Pratdip, ADF Querol, ADF Ulldecona, ADF Vandellòs (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant) i ADF Vilanova d’Escornalbou.

Aquests ajuts se sumen als que la Diputació atorga anualment als ens locals de la demarcació per facilitar la preservació dels boscos davant els incendis. Les dues línies d’ajuts formen part de les accions de prevenció d’incendis forestals que la institució duu a terme en el marc de la gestió forestal sostenible. Tot plegat té com a objectiu principal assolir una economia baixa en carboni i contribuir a la millora de l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 39

Últimes notícies