HomeSocietatLa Diputació de Tarragona convoca un concurs d’idees empresarials per aprofitar els...

La Diputació de Tarragona convoca un concurs d’idees empresarials per aprofitar els recursos turístics rurals

Detectar necessitats del col·lectiu sènior (majors de 55 anys) en l’àmbit del turisme i donar sortida a les inquietuds dels municipis rurals a través de l’economia “silver” per contribuir al repoblament. Són els objectius principals del concurs d’idees empresarials Redel Rural Silver, adreçat a empreses i persones emprenedores del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès que vulguen aportar solucions per contribuir al desenvolupament del territori potenciant el turisme sènior a l’entorn rural.

La Diputació de Tarragona convoca el certamen juntament amb 3 entitats més d’arreu de l’Estat en el marc del projecte global Redel Rural Silver. L’economia “silver” (de plata) engloba totes aquelles activitats econòmiques que donen resposta a una necessitat del col·lectiu de persones majors de 55 anys, independentment del sector econòmic del qual puga sorgir l’activitat.

En l’àmbit estatal, el repte d’aquesta primera edició del concurs d’idees és El Turisme Sènior com a oportunitat per al medi rural. Un repte que s’ha adaptat a la situació particular de cada territori per tal d’aprofitar al màxim els recursos en cada cas. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, el repte es planteja a través de la pregunta: “Com podem aprofitar els recursos turístics existents per al col·lectiu sènior a partir del treball compartit o l’establiment de sinergies?”

Esta és la primera vegada que es convoca el concurs d’idees empresarials en el marc del projecte global Redel Rural Silver, un projecte que la Diputació de Tarragona impulsa juntament amb altres entitats d’arreu de l’Estat que formen part de la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL) –Sodebur (Diputación de Burgos), Lanbide Ekimenak Zentroa (Bizkaia) i la Mancomunidad de Medina del Campo (Valladolid).

La iniciativa va néixer l’any 2021 amb l’objectiu d’abordar les necessitats relacionades amb l’envelliment en el medi rural, i aprofitar les oportunitats que ofereix l’economia “silver” com a font de feina, benestar i desenvolupament local i com a oportunitat per evitar el despoblament.

Les persones participants que aporten una solució al repte i la convertisquen en un model de negoci, assistiran a una trobada emprenedora que tindrà lloc a Burgos a finals de novembre i podran optar al concurs global, que està previst que se celebre durant el mes de març de 2024.

Totes les persones i empreses que sol·liciten formar part del concurs participaran del Laboratori d’Innovació Social, on es duran a terme tallers intergeneracionals, formació específica i on es podran provar i analitzar les diverses necessitats dels sectors de turisme, emprenedoria i l’economia “silver“.

Les inscripcions al concurs es poden formular a través del web: https://www.dipta.cat/empren/hub/repte-redelruralsilver on hi ha el detall del programa i també es podran consultar les bases del certamen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 27 = 30

Últimes notícies