HomeEducacióLa directora territorial d’Educació afirma que la zonificació de Tortosa té “el...

La directora territorial d’Educació afirma que la zonificació de Tortosa té “el màxim consens possible”

La divisió de Tortosa en vuit zones per a prioritzar la proximitat geogràfica a les escoles a l’hora de matricular els alumnes d’infantil-3 a partir del curs que ve continua tenint ressò a la capital ebrenca, amb índex preocupants de segregació escolar. El Govern municipal no veu en la proposta de zonificació del Departament la solució a la segregació, i la majoria de grups polítics reclamen a Educació eines complementàries per a combatre-la.

Enmig del debat, la directora dels Serveis Territorials, Montserrat Perelló, ha reivindicat, en declaracions a Canal TE, que la proposta compta amb “el màxim consens possible”, tot i que va admetre que este consens no és total.

En tot cas, Perelló va defensar tot el treball previ fet pel Departament a partir del moment en què hi ha un marc legal com és el Decret, que regula com s’ha de fer la planificació i l’oferta de grups de l’ensenyament obligatori.

“Hem constituït les taules locals de planificació en municipis de més de 10.000 habitants i en altres que tenen més d’un centre amb la mateixa oferta d’ensenyament, i hem constituït les comissions amb participació de tota la comunitat educativa i els sindicats”, va situar. Estes comissions, diu, ja van treballar el curs passat per tal que la distribució d’alumnes fos “al més homogènia possible”.

La culminació d’este repte, però, és la zonificació, que s’aplicarà per primer cop tant a Tortosa com a Deltebre, tot i que al municipi deltebrenc, on la divisió és molt més senzilla en funció dels nuclis principals que l’integren, ja funcionava a la pràctica.

“Amb la barrera geogràfica del riu, amb nuclis i EMDs, la zonificació de Tortosa no és fàcil, i se n’ha fet una proposta raonable”, manté Perelló, que envia un missatge a l’Ajuntament: “La segregació de l’alumnat no depèn només del Departament, perquè també hi juga la degradació d’un barri o les polítiques d’habitatge”.

La responsable territorial va recordar que l’any passat ja es va aplicar el Decret d’Admissió, segons el qual cal fer una detecció de l’alumnat amb necessitats educatives especials, abans que estos xiquets i xiquetes entren al sistema, per a repartir-los entre tots els centres de la ciutats sufragats en alguna mesura amb fons públics. I cal reservar tres places per centre, a més a més, que s’alliberen a finals d’agost si no s’ocupen.

En relació amb el dret de les famílies a triar centre, com reclamen Junts per Tortosa o Ciutadans, Perelló és contundent: “Hem de ser conscients que de vegades les famílies acaben fent turisme escolar. Quan s’inaugura un centre, tothom hi vol anar. El que hem de garantir és l’escola de proximitat, perquè a Tortosa no tothom es pot permetre anar d’una punta a l’altra”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 3 =

Últimes notícies