HomeSuccessosLa Guàrdia Civil decomissa més de 1.200 ampolles de begudes alcohòliques per...

La Guàrdia Civil decomissa més de 1.200 ampolles de begudes alcohòliques per vulnerar la normativa fiscal

La Guàrdia Civil de Tarragona ha decomissat 1.224 ampolles de begudes alcohòliques que anaven a ser venudes incomplint la Llei d’impostos especials per un ús irregular dels precintes fiscals. L’institut armat, segons un comunicat fet públic aquest dimarts, va desplegar durant els tres mesos de l’estiu l’anomenada operació Flessen per investigar la venda irregular de begudes alcohòliques per part d’establiments comercials. Es van efectuar fins a 108 inspeccions en locals d’oci, alimentació i distribuïdors majoristes, interposant-se denúncies administratives. Els agents també van intervenir 1.755 litres d’alcohol en una destil·leria de Tortosa per irregularitats en la declaració d’impostos especials i no disposar de número de lot.

Durant les inspeccions, l’institut armat assegura haver comprovat que alguns establiments comercials distribuïen lots d’ampolles de beguda amb precintes fiscals que no havien estat donats d’alta a la Plataforma Digital de l’Agència Tributària. Els especialistes fiscals del cos van comprovar diferents lots escanejant els codis QR associats als precintes fiscals de seguretat de les ampolles i constatant que no eren vàlides, atès que no havien estat donades d’altra, tal i com estableix la normativa fiscal sobre impostos especials.

En altres casos, la irregularitat consistirà en la manca de correspondència del número de lot amb el producte inspeccionat o bé directament no en disposava.

Davant d’això, els agents van procedir a intervenir i precintar els productes posant-los a disposició de l’autoritat de Duanes i Impostos Especials per evitar l’arribada d’ampolles no controlades al mercat final.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 77

Últimes notícies