HomeCulturaLa històrica llibreria La Gavina d’Amposta reobrirà a finals de juliol reconvertida...

La històrica llibreria La Gavina d’Amposta reobrirà a finals de juliol reconvertida en un ‘Escape room’, un espai de joc d’enigmes.

La llibreria, este és el nom del nou ‘Escape room’ que obrirà a Amposta, al local que ocupava la històrica llibreria La Gavina que va tancar portes el 2016 després que es jubilés la seua propietària, Clara Salvadó. La idea de reconvertir l’antiga llibreria en un espai de joc d’enigmes ha sorgit de tres jóvens emprenedores, encapçalades per Raquel Salvadó, neboda de la propietària de La Gavina. “És un espai de referència social i cultural que Amposta no podia deixar perdre”, ha explicat Salvadó. “Tenim un local perfecte per a fer un ‘escape room’ i tot el joc d’enigmes estarà relacionat amb la llibreria”, ha avançat.

Este serà un dels primers ‘escapes rooms’ que s’establirà de forma permanent a les Terres de
l’Ebre, després que se n’hagen muntat alguns de forma puntual a la Ràpita i Amposta, coincidint amb algunes festes. “Creiem que sí que hi ha mercat per a un ‘escape room’ permanent al territori”, diu Salvadó, que recorda que estos jocs d’enigmes s’han posat de moda i que actualment les persones que hi volen participar s’han de desplaçar fins a Barcelona o Tarragona per a poder viure l’experiència. Com a usuàries d’‘escapes rooms’ Raquel, Vanesa i Sandra, les tres impulsores del projecte, van decidir tirar endavant amb esta idea a Amposta. Després d’estudiar i treballar fora de les Terres de l’Ebre, han decidit tornar-se a implantar al territori: “en lloc de buscar faena vaig decidir invertir en este projecte”, diu Salvadó.

Les tres impulsores de La llibreria han muntat una cooperativa per a tirar endavant amb el projecte, amb l’assessorament de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

La llibreria obrirà portes a finals de juliol i de moment només donarà faena per a la Raquel “però volem que d’este projecte n’acabem formant part les tres”, assegura. Des de principis d’any que hi estan treballant adequant l’antiga llibreria a les necessitats de l’’escape room’ i muntant tota la història i els enigmes que els usuaris hauran de resoldre. De fet la temàtica de La llibreria girarà entorn de la pròpia història de La Gavina i de la Raquel. “La trama és molt important per a aconseguir que els usuaris queden immersos en la història, desxifrant els enigmes”. A l’‘escape room’ podran participar-hi grups d’entre 2 i 6 persones, ja que “la col·laboració i el treball en equip és fonamental” per a resoldre el joc en el temps establert d’entre 60 i 70 minuts. Podran participar-hi els majors de 18 anys i també els menors si van acompanyats per adults. De fet Salvadó creu que pot ser una activitat interessant per a famílies.

La llibreria és la primera cooperativa creada a través del programa Coopcrea de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i les tres emprenedores han rebut assessorament en l’elaboració del pla d’empresa i en el procés de creació de la cooperativa. “Estem molt agraïdes al suport de l’Ateneu. Hem connectat i ens estan ajudant moltíssim”, conclou Salvadó.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 40 = 44

Últimes notícies