HomePolíticaLa neteja de la ciutat, la pujada d’impostos o les obres per...

La neteja de la ciutat, la pujada d’impostos o les obres per acabar, alguns dels retrets de l’oposició del govern d’Adam Tomàs

L’equador del mandat significa també, per a alguns, el compte enrere de cara a unes noves eleccions. Fet que els tres partits de l’oposició mostraven en la seua valoració i preguntes no només cap a l’alcalde, sinó també interpel·lant tot l’equip de govern. Durant l’acte organitzat a Amposta per la delegació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre, on a més dels regidors d’Esquerra van assistir-hi els portaveus del PSC i de Junts, l’oposició es va centrar en aquelles coses que creien que s’haurien pogut fer millor o, simplement, que no els havien agradat i que criticaven, alguns més incisius que altres, a l’equip de Tomàs. La neteja viària, l’augment dels impostos o l’estat de les obres van ser alguns dels temes, ja recurrents en debats al ple municipal, dels quals l’oposició va reclamar una resposta a Adam Tomàs.

Des de Som Amposta, partit que va quedar com a segona força a les passades eleccions municipals, apuntaven que “després de sis anys veiem que amb ‘festetes’, ‘enxufes’ i vendre fum no anem enlloc ni solucionem els problemes”. El portaveu de Som, Germán Ciscar, que no va acudir presencialment a l’acte de balanç, assenyalava com una de les problemàtiques principals d’Amposta “la manca de neteja de la via pública”. Un fet que denuncien recurrentment a través de les xarxes socials del partit adjuntant fotografies de brossa, per exemple, a una de les zones d’aparcament del carrer Carles I o al carrer Terol, així com del mal estat del paviment d’altres carrers del Grau.

Un altre dels fets en què Ciscar incidia era en la qualitat de l’aigua potable de la ciutat: “Tenim l’anàlisi de l’aigua des del 2018 i els índexs de clorurs i sodis eren molts superiors dels permesos al Reial decret, una informació que mai ens va traslladar el govern d’Esquerra Republicana. En alguns casos, si el límit era 250, arribaven a 500 i l’Ajuntament no deia res. S’han de buscar solucions, no ocultar la informació”, reblava Ciscar.

En resposta a estos problemes, l’alcalde recordava que “s’ha invertit més en via pública en estos últims sis anys que en els darrers 20”. Quant a l’aigua, Tomàs detallava que “l’únic problema que té actualment és la pujada de clorurs i sodis que ha patit per la ‘falca salina’, igual que ha passat en altres municipis”, afirmacions a través de les quals l’alcalde reiterava que no era culpa de Sorea ni de l’Ajuntament.

La portaveu del PSC, Anna Tomàs, valorava l’actuació de l’equip de govern dient que “ha faltat donar una última empenta i ajudar més empresaris i autònoms”, a la qual cosa afegia que “s’han fet les coses bé, però no del tot”. La socialista també va retreure a l’alcalde que, malgrat les conseqüències econòmiques de la pandèmia, s’haguessen incrementat els impostos a la ciutadania, amb l’augment de l’IBI o d’altres de nova creació com la taxa del clavegueram i la del cementiri. Adam Tomàs va reconèixer que “en els darrers quatre anys, un error molt gran que vam cometre l’any 2016 va ser baixar l’IBI un 15%”, però, de totes maneres, l’alcalde recordava que “l’IBI encara seguix sent un 10% més baix que el 2015, quan vaig entrar d’alcalde”.

Finalment, el regidor a l’oposició Manel Masià, en representació de Junts per Amposta, va criticar, entre moltes altres coses, les obres de l’anterior mandat que encara no s’havien acabat. “Esperen a la segona part del mandat per a acabar-les?”, preguntava Masià amb sarcasme, que afirmava que “ERC es va comprometre a no esperar als dos últims anys per a acabar les obres”. Masià deia també que trobava a faltar “llibertat i transparència”, dos adjectius que, segons ell, havien minvat amb la crisi de la covid-19. “La d’estos dos anys no és una valoració bona perquè tampoc ho és l’estat de la ciutat. Els carrers estan bruts, no s’acaben les obres… i el regidor d’Hisenda ens està dixant un crac del 29”, acusava el de Junts.

“Amposta necessita una vacuna: que no repetisca el govern d’Esquerra”, incidia Masià. Quant a les obres, a l’hora de fer el balanç Tomàs li contestava la qüestió amb una altra: “És conscient que durant dos anys hem patit una pandèmia que ho ha canviat absolutament tot? És evident que les obres s’han aturat perquè s’han prioritzat altres coses”, reblava Tomàs, que el convidava a reflexionar sobre allò que està passant al seu voltant i quines són les necessitats prioritàries.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 14

Últimes notícies