HomeSalutLa Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l'Ebre es...

La Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre es posa en marxa amb una recollida de firmes

La nova Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre es va constituir dissabte en una assemblea a la Biblioteca de Roquetes. L’entitat naix per aglutinar suports de la ciutadania, entitats i forces polítiques i municipis en favor de la construcció d’un nou centre hospitalari de referència per al territori.

En un primer manifest, insisteixen en els problemes d’accessibilitat, espai i aparcament que té l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (HVCT) i el 5 de març iniciaran una recollida de firmes per reclamar al Govern i els ajuntaments afectats que posen en marxa els tràmits que sustenten la construcció futura d’un nou hospital i es desplegarà també a tots els municipis ebrencs. L’entitat tem que una gran ampliació de l’HVCT anul·le esta possibilitat.

“La nostra funció és fer pressió perquè creiem que la solució al problema del territori és un nou hospital”, ha explicat el president de l’entitat, Sisco Lahosa.

En l’assemblea constituent de dissabte també es va aprovar un manifest en el qual s’assenyalen les dificultats d’accessibilitat, espai i aparcament de l’actual hospital de referència, el Verge de la Cinta de Tortosa, i per al qual reclamen millores sense renunciar a tenir un centre nou en el futur. “No es pot deteriorar més i calen actuacions i volem el mateix tracte que a altres llocs, però aquestes obres no poden hipotecar la construcció d’un nou edifici”, ha advertit Lahosa.

Per a la Plataforma, si el Govern inverteix “60, 70 o 80 milions d’euros” en l’ampliació de l’HVCT, “no hi haurà nou hospital”. “No hem de posar tots els ous al mateix cistell”, ha dit el president. Amb les signatures que es recullen, es vol pressionar al Parlament perquè el pressupost 2023 destine “una significativa partida” per fer els estudis i els projectes necessaris per a construir un nou hospital, i perquè els ajuntaments “que han de cedir els terrenys, es posen les piles”.

“Naixem com a plataforma perquè l’alternativa no és l’ampliació”, ha insistit Lahosa. Tot i que Salut encara no ha concretat si s’executarà l’ampliació o es descartarà pel seu cost, l’entitat desconfia de “pronunciaments” que puguen ser “electoralistes o conjunturals“. Si el Departament decidís apostar per un nou centre hospitalari a les Terres de l’Ebre, la plataforma ha creat un grup tècnic, amb sanitaris i gestors, perquè no se’ls “desmobilitze“. El grup s’encarregarà de fer seguiment de la cronologia, les obres i la construcció i d’assegurar-se que es concrete com a hospital universitari.

L’entitat també ha impulsat una moció que s’ha aprovat ja en tres ajuntaments del territori i està pendent de passar pel plenari de dos ajuntaments més. La Plataforma treballa amb els grups polítics perquè la traslladen als plens i on no siga possible per aquesta via, recolliran les firmes necessàries perquè hi arribe com a moció popular.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 14

Últimes notícies