HomeTerres de l'EbreLa producció de vi ecològic ha crescut un 12% en els últims...

La producció de vi ecològic ha crescut un 12% en els últims dos anys

TERRES DE L’EBRE // La producció de vi amb certificat d’ecològic creix any rere any a Catalunya. De les 53.699 hectàrees de vinya que hi ha registratdes arreu del país, un total de 18.632 -més d’un terç- ja treballen per elaborar vi ecològic. Segons el darrer informe del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el 2019 les hectàrees de vinya ecològica van créixer en un 11,7% repecte del 2018.

El cultiu de vinya ecològica suposa, a més, el 42% del total de cultius treballats en agricultura ecològica a Catalunya. Així, el sector del vi és un dels principals motors pel que fa al model econòmic basat en l’ecologia. Segons les dades de l’any 2018, el volum de facturació econòmica del sector vitivinícola és de 134,66 milions d’euros, dada que suposa un 19,30% del total de facturacions i un creixement del 26% respecte de l’any 2017, quan comptava amb un volum de facturació de 98 milions i mig d’euros.

Una mostra de la qualitat del vi ecològic que es produïx a les Terres de l’Ebre és el darrer Bioweinpreis, un dels concursos de vins ecològics més valorats pel sector i que se celebra cada any a Alemanya. En esta edició, ha atorgat la medalla d’or a dos vins del territori, tots dos produïts pel celler Biopaumerà, a Rasquera, sota el segell de la Denominació d’Origen Tarragona. 

De fet, pel que fa a demarcacions, la meitat de les vinyes treballades en ecològic (51,7%) estan situades a Barcelona, mentre que a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona ocupa la segona posició, amb un 39,1% de vinyes eco.

 

Crida a comprar vi de proximitat per nadal

A les portes de la campanya de Nadal i dels àpats -reduïts- que tindran lloc durant el proper mes, les onze Denominacions d’Origen catalanes estan llançant missatges per a consumir vi del país durant les properes festes. El president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, assegura que “els vins de la DO Tarragona són garantia d’origen de proximitat i de la repercussió que sobre l’economia local tenen i també per la seua qualitat”.

A més, des de la DO Tarragona, a més, s’ha impulsat una iniciativa per a oferir dos lots de Nadal amb vins de proximitat. Es tracta d’una selecció de dotze vins, dividits en dos lots, a partir dels vins premiats al Concurs de Vins de la DO Tarragona del 2020. Els lots estan compostos per dos vins blancs, un vi rosat, dos vins negres i un vi de licor. Els dos lots tenen un preu de 50 euros i es poden adquirir a la pàgina web de la DO.  

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 42 = 52

Últimes notícies

-->