HomeTerres de l'EbreLa Ràpita estudiarà quina és la situació de l’habitatge al municipi per...

La Ràpita estudiarà quina és la situació de l’habitatge al municipi per a impulsar-hi un pla local

Els problemes relacionats amb l’habitatge tenen una forta repercussió en l’àmbit local. És per això que cada cop més ajuntaments, en ser les administracions més properes a la ciutadania, han de fer front a les creixents demandes dels veïns i veïnes relacionades amb esta matèria.

Davant d’això i de “la necessitat detectada des de les regidories de Polítiques Socials i Igualtat i també de la de Joventut de la Ràpita”, diu la regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, que l’Ajuntament de la Ràpita vol “conèixer la situació d’habitatge que tenim al poble”, per a després elaborar un pla local d’habitatge que determine quines seran les polítiques d’habitatge que s’impulsaran des del consistori.

La voluntat d’esta anàlisi és tenir una fotografia de la situació al municipi: estudiar quina és la dinàmica demogràfica i residencial, quina oferta i accessibilitat al mercat de l’habitatge hi ha, quines són les problemàtiques i les necessitats d’habitatge accessible i social, les característiques generals del teixit residencial, l’estat d’execució del sòl residencial, i el potencial i les previsions de creixement residencial.

Així, doncs, es farà una diagnosi de tots aquells blocs pendents d’acabar de construir, però també de quants pisos hi ha actualment buits a la Ràpita, entre d’altres, per a poder conèixer de primera mà quines són les mancances i les necessitats de la ciutadania en matèria d’habitatge, per a determinar les línies d’acció que es tiraran endavant. Segons la regidora de Polítiques Socials i Igualtat, “amb el Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge podrem posar sobre la taula les línies d’actuació per a modificar la situació amb relació a l’habitatge accessible, el teixit residencial o el potencial de creixement residencial”.

I és que, en l’actualitat, a la Ràpita, una de les casuístiques habituals quant a habitatge és que hi ha poca oferta per a llogar pisos, els pocs disponibles que hi ha acostumen a ser de temporada -siga durant els mesos d’estiu o de setembre a juny-, i els preus tenen tendència a ser alts.

El següent pas de l’estudi serà formular els objectius estratègics i les línies d’actuació que definiran cap on s’encaminaran les polítiques municipals en matèria d’habitatge que s’impulsaran des de l’Ajuntament de la Ràpita en els pròxims anys, i que conformaran este pla local d’habitatge.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 62

Últimes notícies

-->