HomeSocietatL'Ajuntament de Tortosa tanca tots els equipaments municipals per contindre l'expansió del...

L’Ajuntament de Tortosa tanca tots els equipaments municipals per contindre l’expansió del coronavirus

La reunió d’aquest dijous de la comissió de seguiment de l’Ajuntament de Tortosa, en relació a la prevenció de l’expansió del COVID-19 al conjunt del país, ha establit diverses mesures per contribuir a frenar el possible avenç del coronavirus. Aquesta tarda, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha detallat les mesures previstes, que afecten l’àmbit mèdic i els equipaments municipals.

Pel que fa als centres de salut de titularitat municipal (Clínica Terres de l’Ebre i hospital de la Santa Creu de Jesús) s’han aïllat els malalts amb un quadre clínic més delicat per evitar exposar-los a possibles contagis; s’han restringit les visites dels familiars; s’ha tancat l’hospital de dia; s’han ajornat les visites que es podien reprogramar; s’han anul·lat les vacances i els permisos del personal sanitari, per poder tindre tothom disponible en cas de necessitat, i s’han tancat els serveis de cafeteria. Roigé ha recordat que cap persona que presente símptomes compatibles amb haver contret la malaltia ha d’anar directament a cap centre sanitari per evitar la propagació. En aquests casos, cal que truquen a Salut Informa, al 061, on valoraran l’atenció mèdica necessària.

La comissió de seguiment ha establit el tancament de tots els equipaments municipals a partir de demà divendres, i durant almenys 15 dies, a l’espera que el govern català indique alguna modificació sobre el període de contenció. Per aquest motiu, durant aquest temps es tancaran a la ciutadania tots els equipaments esportius (Complex Esportiu WIN, estadi municipal, pavellons de Ferreries, el Temple i Remolins, així com les instal·lacions de Vinallop: camp de tir, poliesportiu i espai ciclista). També quedaran sense activitat a la ciutadania la biblioteca Marcel·lí Domingo, el teatre auditori Felip Pedrell, l’Escola de Música i l’Escola de Teatre, el Centre Cívic de Ferreries, els casals municipals dels Reguers i de Vinallop, l’Espai Obert d’Aprenentatge, l’Espai Sant Joan, l’equipament cultural de l’antiga Indo, o les activitats del programa Bridges. Els punts d’atenció turística també quedaran tancats: Museu, Jardins del Príncep, Centre d’Interpretació del Renaixement i Centre d’Interpretació de la Setmana Santa. I s’anul·laran les activitats formatives i complementàries del Viver d’Empreses, el Centre de Formació Ocupacional, l’Espai Jove del Carrilet i el pavelló firal.

Durant aquest temps, el personal laboral i funcionaris municipals seguiran treballant de manera interna, per bé que alguns serveis preveuen organitzar torns per mantindre la prevenció de contagi entre els treballadors que pogués comportar no poder prestar el servei en cas contrari. Els punts d’atenció a la ciutadania, com el SAC a l’Ajuntament, mantindran l’activitat tot i que es fa una crida a fer només les gestions que siguen imprescindibles i inajornables. D’altra banda, Ràdio Tortosa mantindrà els espais informatius, però suspendrà temporalment els programes que compten col·laboradors externs.

L’Ajuntament ha fet arribar la recomanació a les associacions de veïns, així com a la Federació d’Entitats Socials de les Terres de l’Ebre, perquè aturen les activitats previstes durant els pròxims dies, que en alguns casos ja han començat a aplicar.

Pel que fa a les activitats lúdiques i culturals, queden ajornades totes les previstes al teatre auditori Felip Pedrell: el concert de la Tortosa Big Band a benefici d’Open Arms, previst per divendres; l’obra de teatre de l’Escola Municipal de Teatre ‘Our Future’, aquest diumenge dins del Tortosa Irish English Festival; la projecció del documental ‘Cachada’, dins dels actes del 8M; l’espectacle familiar ‘Kàtia’, o l’espectacle ’10 anys’, amb què l’Escola Municipal de Teatre tenia previst celebrar el Dia Mundial del Teatre. Tampoc es podrà representar l’obra ‘Cobertura’, amb Bruno Oro i Clara Segura, prevista per divendres 20

A hores d’ara s’estudia poder reubicar aquesta representació més endavant. Amb tot, les persones que ja havien comprat l’entrada en podran demanar el reintegrament de l’import, i les persones que disposen d’abonament s’estudiarà en quina altra obra podran disposar de l’accés. També s’estudiarà de quina manera es compensa el cost de l’abonament pel període d’inactivitat als usuaris del Complex Esportiu WIN o a les escoles de música i de teatre.

Altres activitats ajornades són: el Fòrum Econòmic Tortosa-Terres de l’Ebre; la recreació del Setge de Tortosa de 1708, a càrrec dels Miquelets; el Tortosa Irish English Festival; el festival de cinema turístic Terres Festival; les activitats matemàtiques organitzades per l’institut Dertosa amb motiu del Dia Pi; la prova esportiva EduBítem; una trobada de dolçainers organitzada per la Colla de Gaiters l’Aguilot, o una calçotada popular aquest cap de setmana als Reguers.

L’alcaldessa de Tortosa ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, recordant-los que “a hores d’ara no hi ha cap cas de contagi pel COVID-19 al territori. Però això no ens ha d’evitar que prenguem les màximes precaucions per evitar l’expansió de la pandèmia”, ha apuntat. Per això, ha demanat comprensió i col·laboració a tothom per superar quant abans millor la situació d’alerta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 14 = 23

Últimes notícies