HomeUrbanismeL'Aldea es prepara per a la segona fase de les obres del...

L’Aldea es prepara per a la segona fase de les obres del Barranc de Pixadors

El Director de l’Agència Catalana de l’Aigüa (ACA), Samuel Reyes, va visitar divendres les obres de la primera fase ja finalitzada al Barranc dels Pixadors de l’Aldea. Les obres van consistir en la construcció d’una escullera aigües avall i el reforçament mitjançant pilotatge d’una part de la llera que dona al costat d’un magatzem, aquestes obres van finalitzar a l’octubre del 2022.

Des de l’Ajuntament es va informar al director de l’ACA, que el mateix divendres en Junta de Govern, es va aprovar la licitació la segona fase, complexa, que constarà de la substitució de l’actual pont que creua l’avinguda Catalunya per un nou pont amb el qual s’ampliarà l’escullera actual que donarà molt més cabal d’aigua de les pluges, passant del 1,20 metres d’altura actual, fins als 2 metres. Aquest fet no comportarà cap canvi de rasant al ferm, ni cap problema de mobilitat l’avinguda Catalunya.

Xavier Royo alcalde de l’Aldea, es mostrava “satisfet” per la visita. “Vam poder veure a peu d’obra les obres realitzades al Barranc dels Pixadors i les futures obres a realitzar amb la substitució del pont actual del Barranc. Amb la 3a fase de les obres i la futura construcció d’una base  de laminació al Polígon Catalunya Sud, es podrà reduir d’un manera molt important els problemes d’inundabilitat a la zona centre de l’Aldea”.

Les obres iniciades al maig de 2022 i les que començaran aviat estan subvencionades per l’ACA amb 500.000 euros. La segona fase de les obres es preveu que s’iniciïn  el segon trimestre d’aquest any 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 13

Últimes notícies