HomeSocietatComença la redacció del projecte constructiu que millorarà el dic de recer...

Comença la redacció del projecte constructiu que millorarà el dic de recer del port de les Cases d’Alcanar

Divendres, 3 de febrer, es va celebrar una reunió de treball a la Confraria de Pescadors de les Cases amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, Pere Vila Fulcarà, director de Ports de la Generalitat i l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, on es va anunciar l’inici de la redacció del projecte constructiu per a la millora del dic de recer del port de les Cases d’Alcanar. A la reunió es va presentar el projecte, l’evolució i els terminis davant dels pescadors de les Cases i la resta de persones assistents. L’execució d’aquest projecte suposa la prolongació del dic de recer i la construcció d’un tacó, amb l’objectiu  de millorar l’agitació interior i evitar que els forts onatges dels temporals sobrepassin el dic de recer. Les obres es preveuen iniciar l’any vinent i suposaran una inversió d’aproximadament 4 milions d’euros.

Aquests dies ha començat la redacció del projecte constructiu per millorar el dic de recer del port de les Cases d’Alcanar. Aquest projecte s’haurà de sotmetre a l’avaluació d’impacte ambiental i la tramitació administrativa als organismes i agents implicats. Un cop es disposi de tots els informes favorables preceptius, el projecte constructiu sortirà a licitació, amb l’objectiu de començar les obres durant el 2024. La redacció del projecte va a càrrec de l’empresa Enginyeria Especialitzada en Obra Civil e Industrial, del grup Acciona que suposarà un cost de 77.000 euros.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, celebra que “comence la redacció del projecte, ja que són unes obres estructurals i necessàries per donar estabilitat, funcionalitat i seguretat al port, i donar resposta a la demanda dels sectors nàutic i pesquer. Hem d’evitar que  s’hagen de traslladar les barques a un altre municipi sempre que s’apropa un temporal”.

Antecedents i estudi

El port de les Cases d’Alcanar és l’únic port de la costa catalana que té orientada la bocana cap al nord-est. Aquesta orientació el fa vulnerable als temporals amb problemes d’agitació interior que afecta les instal·lacions portuàries i les activitats pesquera i nàutica que s’hi desenvolupen. El Govern, a través de l’empresa pública Ports de la Generalitat,  ha buscat la millor solució per resoldre la situació de vulnerabilitat que pateix el port quan hi ha temporals de llevant.

Es va realitzar un estudi de model físic del port de les Cases d’Alcanar en una piscina d’assaig a la Universitat d’A Corunya per buscar una solució als problemes d’agitació interior i d’ultrapassament d’onatge que pateix el port quan hi ha forts temporals de llevant. Així, es va construir una maqueta a escala o model físic del port de les Cases d’Alcanar i es va col·locar dins d’una piscina d’assaig per fer proves. El model físic va estar afectat per diferents onatges derivats de temporals, amb els quals es va comprovar quina era la millor solució perquè els temporals de llevant no provoquin l’agitació de l’aigua interior del port, impedint el desenvolupament normal de les activitats pesquera i nàutica. Els resultats de les proves realitzades van concloure que la millor solució és la prolongació del dic de recer i la construcció d’un tacó, per evitar els ultrapassaments i millorar l’agitació interior.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 28

Últimes notícies