HomeSense categoriaL’APCE i CaixaBank analitzen la situació immobiliària a les Terres de l’Ebre...

L’APCE i CaixaBank analitzen la situació immobiliària a les Terres de l’Ebre en una jornada de treball a La Ràpita

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i CaixaBank han analitzat la situació del sector immobiliari a Terres de l’Ebre, en una jornada a Sant Carles de la Ràpita que ha comptat amb la participació de Marc Torrent, director general de l’APCE; Josep Donés, secretari general tècnic de l’APCE; i Víctor Martínez, Director Banca d’Empreses Centre Empreses Negoci Immobiliari de la Delegació Territorial de Catalunya.

Segons l’anàlisi elaborat per l’APCE, la producció d’habitatges iniciats a l’àmbit de Terres de l’Ebre registra un total de 207 habitatges iniciats el 2018, amb una variació interanual del 122,6%. Si mirem per comarques, el 2018 van iniciar-se 137 habitatges al Montsià, 53 al Baix Ebre, 11 habitatges a la Terra Alta, i 6 a la Ribera d’Ebre.

Pel que fa als habitatges acabats, a l’àmbit de Terres de l’Ebre se’n van acabar 141 unitats el 2018, amb una variació interanual d’un -51,2%. Per comarques, a la del Baix Ebre se’n van acabar 112. Més de lluny trobem la comarca del Montsià amb 25 habitatges finalitzats, i la Ribera de l’Ebre amb quatre habitatges finalitzats.

Pel que fa a les compravendes, a la província de Tarragona es va registrar 9.350 transaccions immobiliàries d’habitatge usat el 2018, mentre que les operacions de compra-venda d’habitatge nou realitzades l’any passat van ser de 1.446.

 

Estudi Oferta Obra Nova

Durant la sessió també es va fer un repàs a les dades de la província de Tarragona i de les comarques de les Terres de l’Ebre sobre l’oferta d’habitatge d’obra nova que recull l’Estudi de l’Oferta d’Habitatge de Nova Construcció a Catalunya 2018, realitzat per l’APCE. En el 2018, la superfície mitjana dels habitatges a la província de Tarragona és de 74m2, i amb un preu de venda per m2 útil de 1.695€ de mitjana. Per comarques, a la Terra Alta la superfície mitjana dels habitatges és de 55,3m2, amb un preu de venda per m2 útil de 2.043 euros de mitjana; al Baix Ebre la superfície mitjana és de 71m2, i el preu de venda per m2 útil se situa en 1.487€; mentre que la Ribera d’Ebre els habitatges tenen una superfície mitjana de 70,8m2, i una mitjana de preu de venda per m2 útil de 937 euros. Al Montsià la mitjana de superfície és de 67,2m2, i la corresponent a preu de venda per m2 útil se situa en 902€. L’oferta d’habitatges lliures d’obra nova. Comarques de la província de Tarragona Superfície i preu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 25

Últimes notícies