HomeEsportsLes competicions catalanes de bàsquet començaran el gener del 2021

Les competicions catalanes de bàsquet començaran el gener del 2021

TERRES DE L’EBRE // Davant la prolongació fins al proper 23 de novembre, de les restriccions per la Covid-19, comunicades per les autoritats competents en la matèria, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) no pot mantenir el vigent sistema de competició pels seus Campionats, i ha decidit l’anul·lació de tots els calendaris publicats d’aquests campionats de NO Promoció, tant de Catalunya com d’àmbit territorial (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona).

La decisió ha vingut originada per la manca de poder realitzar entrenaments, fet que pot provocar lesions no desitjades, a banda de no complir amb el període recomanable de preparació (física, tècnica, tàctica, mental, organitzativa, etc.) per afrontar qualsevol tipus de competició, en cas d’un inici immediat.

A més, el volum de jornades i partits (prop de 9.000) no celebrats des del 18 d’octubre (data inicial prevista per l’inici de les competicions), fa inviable la seva recuperació.

Aturada fins al 2021
La data d’inici de tots aquests campionats serà el 17/01/2021, i com a norma general, els actuals grups de 12 o 10 equips es reconvertiran cadascun d’ells en dos subgrups de 6 o 5, que jugarán el sistema de bombolla en una primera fase que tindrà un total de 10 jornades. Per la resta de campionats, el Comitè Esportiu en definirà el sistema de joc.

Atesa aquesta nova situació, s’obre un període de sol·licitud de canvis de nivell per aquests campionats, excepte sèniors i preferents, que finalitzarà el dimarts 17/11/2020, a les 12:00 hores. En funció de l’evolució de la pandèmia, es definiran les fases finals d’aquests campionats.

Atesos els nous models de competició, la Federació Catalana de Basquetbol aplicarà un reajustament tant en les “Quotes de participació”, com en la quota-llicència de les “Tarifes tramitació de llicències per a la temporada 2020-2021.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 57 = 65

Últimes notícies