HomeOpinióLes dones també hi hem de ser

Les dones també hi hem de ser

OPINIÓ // Ens trobem en un moment sense precedents que ens ha obligat a viure un dia a dia ple d’incògnites i que ha creat una mar d’incertesa i por. 

És en l’adversitat i les desavinences que ens obsequia el destí, quan es demostra on és la verdadera valentia i unió d’una societat. Malgrat aquest revés, dones i homes ens hem unit per afrontar una batalla amb un ser invisible que no discrimina, i al qual no podrem fer front si no estem units. Caminar junts significa unir forces, unir pensaments, unir il·lusió i avançar amb l’objectiu de crear progrés en un món igualitari. La gent de les Terres de l’Ebre ens hem confinat, hem utilitzat tota mena d’equipaments de seguretat, cosidores incansables han confeccionat mascaretes de roba que han omplert els nostres pobles i ciutats. I d’aquesta manera, hem aconseguit ser una de les primeres regions sanitàries a avançar cap a la normalitat. 

“Les dones hem de formar part d’aquesta revolució i no la podrem combatre sense el nostre talent, la nostra expertesa, la nostra formació i preparació i la nostra empenta”

En el context sanitari en el qual ens trobem, hem pogut veure com les dones formen la major part del personal d’aquest sector i han suposat un crit d’esperança als hospitals i ambulatoris, i ha donat llum i empenta per seguir endavant. L’esperit femení que dia rere dia va recobrant la força que no hauria d’haver perdut mai, s’obre camí en un món on la valentia i les ganes de seguir són la pedra angular del progrés. Així ho han demostrat totes aquelles dones, mares, filles, àvies i professionals de tots els àmbits que han estat al peu del canó per evitar que una situació desafortunada ens faci perdre l’equilibri i el benestar comú. 
Ara és moment de tirar endavant i és moment de reinventar-nos. Vivim en un entorn privilegiat, tenim la millor terra, els millors productes, la millor gent i l’esperit de lluita que ens farà aconseguir-ho. I quan encara no sabem que ens depararà el dia de demà, hem de preparar-nos per un futur que ens portarà crisi i angoixa, i on les dones tindrem un paper molt important. Les dones hem de formar part d’aquesta revolució i no la podrem combatre sense el nostre talent, la nostra expertesa, la nostra formació i preparació i la nostra empenta. Aquesta mateixa dona que trobem present en tots els àmbits de la nostra societat i la que ha sabut compaginar maternitat i professionalitat per tal de demostrar, que a ulls del món, homes i dones som éssers que avancem en paral·lel. 

Carme Valls
coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 45

Últimes notícies