HomeEconomia“Les noves i futures inversions industrials seran clau per al desitjat creixement...

“Les noves i futures inversions industrials seran clau per al desitjat creixement de les Terres de l’Ebre”

Entrevista a Francesc Faiges, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

 

Què suposa per a les Terres de l’Ebre l’arribada de la multinacional austríaca Kronospan?

És de vital importància per a reindustrialitzar el territori, ja que es tracta d’una empresa tractora que generarà sense cap dubte una expansió i un veritable increment de l’activitat econòmica en termes d’ocupació i inversió. Això també provocarà un efecte d’atracció d’empreses auxiliars, la creació de noves i permetrà que d’altres del territori presten serveis i productes en qualitat de proveïdors. Generarà un important efecte multiplicador i d’innovació sobre l’activitat productiva. Es tracta d’una multinacional que aposta per la sostenibilitat, molt en la línia de Reserva de la Biosfera. Les noves i futures inversions industrials seran clau per al desitjat creixement de les Terres de l’Ebre

Com podem convertir en una realitat el potencial logístic del nostre territori?

És el que pretenem fer amb una de les infraestructures bàsiques, com serà Logisebre. Les infraestructures existents demanen d’una urgent ampliació i millora per tal d’oferir uns serveis de logística propis del segle XXI, en què prevaldrà el transport multimodal, amb avantatges com la reducció del temps de viatge de les mercaderies, abaratirà els costos del transport i augmentarà la competitivitat als mercats internacionals. Ajudarà a descarbonitzar el transport per carretera, fent un ús més intensiu del transport ferroviari, que permetrà optar per utilitzar les autopistes ferroviàries en una clara millora de la circulació, descongestió de les carreteres, reducció de l’impacte mediambiental i que contribuirà desenvolupar una alternativa millor per cobrir el transport per carretera a Europa.

Sempre han donat molta importància a la marca reserva de la Biosfera.

I ho continuem pensant, perquè permet salvaguardar molts aspectes de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS). Estem en un moment clau per a potenciar la marca Reserva de la Bisofera Terres de l’Ebre amb un pla de màrqueting molt ambiciós. Les empreses acreditades necessiten un acompanyament professional per a la comercialització dels seus productes.

Què creu que ara mateix resulta prioritari des del punt de vista cameral?

Intensificar la col·laboració entre els diferents agents del territori, realitzar fires d’ocupació que ajuden a retenir i captar talent en benefici de les empreses ebrenques, amb el suport dels ajuntaments, centres d’ensenyament de formació professional i universitats, accions que formen part del principal programa europeu que desenvolupa la Cambra (PICE). Hem de continuar ajudant a fer la transformació digital als establiments comercials i turístics, acompanyant-los a sol·licitar ajuts i subvencions. Ajudar a evitar la ciberdelinqüència, que per desgràcia cada vegada més interferix negativament en les dinàmiques empresarials, i seguir amb una la formació continuada. S’ha demostrat que la col·laboració entre els diferents agents del territori i la Cambra ha donat bons resultats.

Des de Cambra de Comerç de Tortosa es continua pensant que la modificació de la demarcació territorial ha de ser immediata?

El que sí que pensem és que hauria de modificar-se fent-la coincidir amb les quatre comarques que ara integren les Terres de l’Ebre, per a apropar de la mateixa manera els principals serveis camerals a totes les empreses del nostre territori.

En l’àmbit català, quin paper hi juga la Cambra de Tortosa?

Soc copresident de la comissió d’indústria del Consell de Cambres de Catalunya, des d’on estem treballant en projectes destacats de futur a partir de la nostra particularitat com a territori. L’aposta del projecte al voltant de l’hidrogen verd és l’exemple més clar per a entendre allò que ens tocarà fer al voltant de la transició energètica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 74

Últimes notícies