HomeUrbanismeLes obres d'ampliaci贸 de la biblioteca municipal d'Alcanar avancen a bon ritme

Les obres d’ampliaci贸 de la biblioteca municipal d’Alcanar avancen a bon ritme

Les obres de construcci贸 de la sala polivalent de la Biblioteca Trinitari Fabregat d’Alcanar, un dels equipaments m茅s importants del municipi com a catalitzador de moltes iniciatives culturals, encaren la recta final.

Aquest mat铆, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, l’arquitecta municipal, Maria Jos茅 Forcada, i l’arquitecte de les obres de remodelaci贸 de la biblioteca Trinitari Fabregat i d’aquest projecte posterior, Joan Com铆, han visitat les obres. Els treballs, que consisteixen en la construcci贸 d’aquesta nova sala polivalent de gran amplada i amb una capacitat per a m茅s de 160, es troben ja en la recta final i es preveu que finalitzen a finals de febrer.

El gran volum d’activitats i serveis que la biblioteca ofereix a la ciutadania ha fet que l’actual sala d’actes no puga acollir totes les propostes ni el nombre de persones que es desitjaria, per aquest motiu s’ha vist necessari construir una nova sala polivalent. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Sercodelta, SL, per un import de 276.000 euros (IVA excl貌s), que ser脿 finan莽at al cent per cent pel Departament de Cultura de la Generalitat.

L’objectiu 茅s donar cabuda a tots els esdeveniments culturals, cada cop m茅s habituals al municipi. Joan Roig, alcalde d’Alcanar i regidor de Cultura, argumenta que聽“es tracta d’un equipament que t茅 7.425 persones s貌cies i que acull projectes culturals de tota mena com ara xarrades, exposicions o espectacles, per tant, estem davant d’una ampliaci贸 totalment necess脿ria”.

Despr茅s de la remodelaci贸 del 2009, la biblioteca compta amb tres plantes di脿fanes que acullen les sales de lectura, les sales d’estudi, una sala de formaci贸 i una altra d’actes, dos terrasses i un jard铆. Ara l’ampliaci贸 s’ha constru茂t a la part que ocupa l’edifici del carrer Carolines, a la segona planta. Urban铆sticament, el projecte s’ha resolt seguint les directrius de la clau 12 del Pla d’ordenaci贸 urban铆stica municipal (POUM) de l’Ajuntament d’Alcanar, que fa refer猫ncia a una zona d’ordenaci贸 antiga i tradicional.

Per la seua banda, Joan Com铆, afig:聽“Quan vam remodelar l’edifici ja vam preveure l’ampliaci贸 de plantes, d’aquesta manera no s’hipoteca l’edifici davant una simple ampliaci贸. Estem molt satisfets amb la construcci贸 d’aquest nou gran espai i hem pogut aconseguir una gran sala polivalent que la biblioteca no tenia”.

“Amb la construcci贸 de la sala polivalent acabem el projecte de remodelaci贸 de la biblioteca, de manera que l’equipament quedar脿 totalment reformat i adaptat a les necessitats actuals”, conclou l’alcalde.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 52 = 55

脷ltimes not铆cies