HomeSalutL’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre, compromesos en la...

L’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre, compromesos en la lluita contra el malbaratament alimentari

Durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus els centres de salut reforcen les polítiques de sostenibilitat i de conscienciació ciutadana. Aquests dies se celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus, la qual arriba a la 16a edició. Enguany es posa l’accent en la importància de lluitar contra el malbaratament alimentari i, un cop més, l’Hospital Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre participen de les polítiques de sostenibilitat i de conscienciació ciutadana.

En aquesta línia, cal destacar l’esforç d’aquests centres de salut, de titularitat municipal, per posar en valor els aliments i donar a conèixer la implicació social, ambiental i econòmica de la seua gestió. De fet, un dels projectes és la col·laboració de l’Hospital Santa Creu amb la Casa d’Acollida de Tortosa. Des del seu inici, el març de 2023, s’han lliurat 2361 racions de menjar, de les quals 1395 són d’enguany.

Aquesta iniciativa es vehicula des de tres vessants: solidaritat, sostenibilitat i de responsabilitat social corporativa. El centre d’Atenció Intermèdia s’ha mostrat positiu per l’impacte i el seguiment d’aquest projecte. Aquesta col·laboració amb la Casa d’Acollida de Tortosa permet, al centre sanitari, anar un pas més enllà i contribuir, d’una altra manera, en el benestar i la seguretat de les persones.

Les racions de menjar es cuinen en el moment de la preparació dels menús de les persones ingressades i residents. Cada carmanyola està etiquetada amb el nom del plat, la data de producció i, en cas que es vulgui congelar, amb la data de congelació, així com els al·lèrgens i la descripció del tipus de carn.

El menjar, massa bo per llençar-lo

Un altre projecte de referència de l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre és l’adhesió a l’aplicació To good to go (Massa bo per llençar-ho). Es tracta d’una plataforma que lluita contra el malbaratament alimentari, però alhora també permet que famílies amb dificultats econòmiques puguin tenir dos plats calents a casa a un preu econòmic.

Així doncs, d’una banda, l’Hospital Santa Creu ha brindat, des del març de 2023, un total de 1513 paquets i és el favorit de 436 usuaris i usuàries de la plataforma.

A més a més, l’oferta gastronòmica i el servei compten amb una valoració de 4,8 punts sobre 5, i acumula un total de 411.845 visites de persones usuàries de l’aplicació.

D’altra banda, la Clínica Terres de l’Ebre ha facilitat, des del mes de desembre de 2023, un total de 529 paquets i és el preferit de 255 persones de l’aplicació. Així mateix, el ventall de propostes alimentàries i l’atenció de la Clínica Terres de l’Ebre gaudeix d’una valoració de 4’5 sobre 5, i aplega un total de 223.736 visites de persones usuàries de la plataforma.

El lot de menjar sempre és sorpresa, ja que els serveis de cafeteria no poden conèixer amb antelació l’excedent de menjar. El preu de cost es redueix de 12 euros a 3,99 euros, una xifra que ja ve determinada per la mateixa plataforma.

Altres iniciatives que aposten per l’aprofitament alimentari

Fa escassos dies, l’Ajuntament de Tortosa va lliurar un total de 65 kg de fruites i verdures, procedents de la 8a edició de la Fira Alimentària Festast de Tortosa. Aquesta donació ha recopilat bròquils lila, verd i blanc; maçanes roges i verdes; moniatos; carabasses; cols llombarda; mangranes i llimes. Amb aquest recull l’Hospital Sant Creu preveu la creació d’un seguit de menús amb productes de km0 i que proporcionen una dieta variada i equilibrada.

A més, el consistori tortosí va entregar, fa dues setmanes, un total de 40 kg de moniatos a l’Hospital Santa Creu provinents dels àpats previstos per al Castaween. Aquest lliurament es va dur a terme arran de la cancel·lació d’aquest esdeveniment en conseqüència del temporal de la DANA. De fet, l’Hospital Santa Creu va preparar un menú especial per a les persones ingressades del centre amb el qual van degustar filet de lluç al forn amb moniato rostit a baixa temperatura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 62

Últimes notícies