L’oli verge extra arbequí de Rústiques Faiges, guanyador del 41è Concurs al Tast de la Fira de l’Oli de Jesús, ha estat un dels productes destacats al Salón Gourmets a Madrid, la Fira Internacional d’Alimentació i Begudes de Qualitat que té lloc als pavellons d’Ifema del 7 al 10 d’abril.
Tenir l’oli guanyador absolut del concurs d’enguany a Madrid, i també primer classificat a la seva categoria de millor oli de fora de la Denominació d’Origen Protegida de les Terres de l’Ebre 2025, ha significat una extraordinària promoció del producte, al mateix temps que ha impulsat la importància d’un concurs de tast amb una gran tradició al nostre país. El Salón Gourmets de Madrid és l’aparador anual més important d’aliments i begudes d’alta gamma. És l’event per excel·lència on trobar des del més exquisits dels productes tradicionals fins a les noves tendències, dirigit exclusivament a professionals de la gastronomia.
El mateix Òscar Ordeig, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la
Generalitat de Catalunya, acompanyat de Cristina Massot, secretària general del departament, i de la directora de Prodeca, Dèlia Perpiñà, va voler compartir una estona amb Rita Faiges, propietària de Rústiques Faiges, i part de la seva familia reivindicant Catalunya com un referent gastronòmic a escala mundial. La participació de Catalunya al Saló Gourmets busca consolidar la marca Catalunya en els mercats estatal i internacional en un any clau per al país, amb el reconeixement com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Amb més de 100.000 visitants professionals i 15.000 compradors internacionals, el Salón Gourmets és una plataforma estratègica per establir contactes comercials i posicionar els productes catalans en el segment gourmet i d’alta gamma.