HomeGastronomiaL'oli verge extra arbequí de Rústiques Faiges guanya el 41è Concurs als...

L’oli verge extra arbequí de Rústiques Faiges guanya el 41è Concurs als Tasts de la Fira de l’Oli de Jesús

L’oli d’oliva verge extra arbequí de Rústiques Faiges de Roquetes s’ha proclamat guanyador
del 41è Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, que organitza la Fira de l’Oli de
Jesús, després d’haver obtingut també el primer lloc en la seva categoria, reservada al millor oli de fora de la DOP de les Terres de l’Ebre. Com tradicionalment es fa, i després de superar una fase prèvia a la que es van presentar un total de 36 mostres, el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya va donar el seu veredicte una vegada realitzada la valoració organolèptica de tots els olis finalistes.

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), Premi In Memoriam Joan Rodríguez, i que agrupa les comarques del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, fou per l’Aureum de la Cooperativa Soldebre amb un cupatge de morrut i sevillenca, seguit de l’Iberolei Morruda i de l’Iberolei Sevillenca, els dos de la Cooperativa de Santa Bàrbara. El primer premi al millor oli d’oliva verge extra fora de la DOP fou per l’arbequí de Faiges, seguit del Priordei Rojal d’Agro Foods-Comerce de Margalef de Montsant, mentre que el tercer lloc ha estat per als mateixos productors però en la varietat arbequina. El primer premi de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic se l’ha endut el Molí del Llarg, de l’Agrícola Industrial Forés de Tortosa, seguit d’El Mussol Verd del Perelló i Or de l’Ebre de Colomé Mulet de Campredó en tercera posició. Finalment, els tres premis per particulars i de collita pròpia, veredicte sortit directament de la fase prèvia, van ser respectivament per Carlos Panisello de Bitem amb la varietat Panisello, seguit de Guillermo Llaó del Perelló, i d’Eusebi Margalef amb un oli arbequí del Perelló.

José Ramón Vallés, president de la Fira de l’Oli de Jesús, recorda que el concurs de tast té una alta consideració entre tots els productors, “en tractar-se d’una convocatòria amb més de quaranta anys d’història al darrere, i que ha servit sempre per posar en valor els bons olis d’oliva verge extra del nostre territori. Tots sabem que els verges extra són considerats com els olis de màxima qualitat dins de tots els olis d’oliva, i en un concurs de tast s’analitzen molts elements, des de la intensitat dels seus sabors, fins als aromes. Hi ha una sana competència entre tots els productors que es presenten al concurs“. Vallés ha volgut posar de manifest
també que malgrat haver tingut una de les campanyes més fruïxes pel que fa el volum de
producció, “els nostres olis mantenen l’alt nivell de qualitat als que ens tenen acostumats“.

El veredicte del jurat del Concurs de Tast d’Olis de la Fira de l’Oli de Jesús es va fer públic a la Casa de l’Oli de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, però serà en el marc del certamen, el segon cap de setmana de maig, quan es lliuraran oficialment els premis. Serà en el marc d’una fira que arriba al seu 30è aniversari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies