HomeSocietatMés de 400 inscrits al retorn de les Jornades d’Emergències de les...

Més de 400 inscrits al retorn de les Jornades d’Emergències de les Terres de l’Ebre

Després de dos anys d’aturada per la pandèmia i les consegüents restriccions, tornen les Jornades d’Emergència de les Terres de l’Ebre que, enguany, celebraran la seua cinquena edició, els pròxims 19 i 20 de maig, a Tortosa.

De moment, i a una setmana de la celebració de les jornades, ja hi ha uns 400 inscrits, d’entre els estudiants del centre, però també de medicina, d’infermeria i d’emergències sanitàries, professors, professionals sanitaris, metges, tècnics d’emergències sanitàries i de protecció civil.

Es tracta d’una proposta formativa organitzada per l’Institut de l’Ebre i el Sistema d’Emergències Mèdiques, “per a formar els estudiants més enllà de les aules”, apunta Maria José Caballé, professora del centre i promotora de les jornades, que també volen impulsar un intercanvi d’experiències entre professionals sanitaris.

Així, s’hi han programat un total de 28 píndoles informatives, que es repartiran entre dijous i divendres, entre el pavelló firal de Remolins i el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, que participa en les jornades per primer cop.

Hi haurà 10 tallers, un escape room sanitari, una excarceració reglada d’un vehicle bolcat o primers auxilis i RCP en pediatria, 10 ponències, entre elles, El suïcidi: la pandèmia oculta, la Gestió de la por en situacions d’emergència, o les Comunicacions en Situacions d’Emergència, a través d’un exercici pràctic, i 8 taules rodones, Gestió d’incidents de cerca de persones en medi natural i catàstrofes, Covid – Experiències beneficioses, i El paper dels cardiocompressors en l’ACR: Si vs No, entre d’altres.

També hi haurà un simulacre, que, enguany, compta amb l’aval de Protecció Civil de la Generalitat, “la temàtica del qual continuarà sent la d’altres anys: formar els tècnics en incidents amb múltiples víctimes, l’objectiu inicial de les jornades, i, que, enguany, hem ampliat a tota mena d’emergències i el ventall professional a qui s’adrecen”, apunta Isaac Lucas, cap territorial del SEM de Tarragona i Terres de l’Ebre; i dos exposicions, una, comercial, i l’altra, de cossos d’emergència.

De fet, tal com ha assenyalat el director de l’Institut de l’Ebre, Armand Pons, “segons informes del Consell Comarcal del Baix Ebre, el sector sanitari és el que genera més ocupació a la comarca. Per tant, és lògic que esta siga la branca educativa més gran quant a oferta formativa que tenim al centre, i amb el nombre d’alumnes més elevat”.

Des de fa 12 anys, l’Institut de l’Ebre impartix el cicle formatiu de grau mitjà d’emergències sanitàries, i, en els últims anys, també el de cures auxiliars d’infermeria i el de farmàcia i parafarmàcia; a més de dos cicles superiors, el de laboratori clínic i biomèdic i dietètica.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 14

Últimes notícies