HomeJoventutMés d’una cinquantena d’agents socials, sanitaris i educatius participen a la sisena...

Més d’una cinquantena d’agents socials, sanitaris i educatius participen a la sisena jornada professional de la Terra Alta

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta, liderada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal, ha organitzat per sisè any consecutiu la jornada de professionals que treballen amb joves al territori. Enguany, la temàtica ha estat sobre l’educació sexual durant l’adolescència.

Un total de 56 professionals de l’àmbit social, educatiu, sanitari i dels cossos de seguretat del territori que treballen amb joves es van reunir ahir dilluns, 23 d’octubre, a l’antiga seu del Consell Comarcal de la Terra Alta per participar en aquesta jornada professional.

Eva Amposta, consellera de Joventut de la Terra Alta, i Laia Gómez, coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, van donar la benvinguda a les persones assistents. Totes dues van destacar la importància del treball en xarxa, no només en el marc de la Terra Alta, sinó també en el de la resta de comarques ebrenques i d’altres territoris adjacents, com el Priorat o el Matarranya, que també van ser presents a la jornada.

La cooperativa Mandràgores va ser l’encarregada de dur a terme la sessió matinal durant la qual es va fer una anàlisi crítica del model de sexualitat i de l’educació sexual en la societat actual. També s’hi van desmuntar mites, creences i tabús al voltant de la sexualitat i es va dotar els professionals assistents d’eines i recursos per a l’educació sexual.

Rebre educació sexual i afectiva és un dret fonamental que han de tenir tots els joves per poder evitar conductes de risc i teixir relacions igualitàries, per això s’ha volgut dedicar la jornada d’enguany a aquesta temàtica”, assenyala Marc Sampé, tècnic de joventut de l’Oficina Jove de la Terra Alta.

La jornada també va incloure una sessió per a famílies a càrrec de Pere Font, director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella (IESP) en què hi van participar una trentena de famílies del territori. Durant la sessió es va parlar del desenvolupament psicosexual de nois i noies des que entren a la pubertat i els aspectes més rellevants de la seva sexualitat al llarg de l’adolescència. També es van donar pautes i indicacions als pares i mares sobre com tractar diverses situacions habituals en aquesta etapa.

La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta vetlla per un desenvolupament integral dels joves en matèria de salut. Durant aquests darrers anys, les temàtiques tractades en les anteriors jornades professionals han estat sobre joves i acció tutorial, joves i drogues, joves i pantalles, la conducta suïcida en l’adolescència i els trastorns de conducta alimentària. Les temàtiques són escollides en funció de les propostes que es reben de les persones assistents, mitjançant els formularis de valoració de les jornades.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies