HomeSense categoriaMóra la Nova posarà en marxa el sistema de recollida selectiva d'escombraries...

Móra la Nova posarà en marxa el sistema de recollida selectiva d’escombraries porta a porta a finals de juny

RIBERA D’EBRE // L’Ajuntament de Móra la Nova instaurarà el sistema de recollida de brossa porta a porta a finals d’aquest mes de juny. Amb aquest sistema, el consistori pretén augmentar l’índex de reciclatge del municipi. Cal tenir en compte que a Móra la Nova el percentatge de reciclatge fa anys que està estancat al voltant del 40%, molt lluny dels objectius ambientals que s’ha marcat el govern local i els imposats per la Unió Europea (el 70% de reciclatge l’any 2031).

Un altre motiu de la instauració del porta a porta és incrementar l’estalvi econòmic. La recollida dels residus de l’any 2020 van suposar una despesa 207.944 euros per les arques municipals moranovenques. A més, la previsió és, que els pròxims anys, el cost del tractament de la fracció rebuig, s’incrementarà exponencialment per l’augment previst del cànon de residus. En un futur, aquest estalvi econòmic permetrà reduir l’import de l’impost d’escombraries. El tercer motiu per implementar aquest model és reduir l’incivisme a la població.

“Les illes de contenidors cada vegada porten més problemes. Cada vegada hi ha més incivisme i, això, al final repercuteix en la neteja i l’ordre del poble”, ha destacat el regidor de Medi Ambient de Móra la Nova, Ferran Rosich. Hi haurà una illa de contenidors que s’activarà amb una targeta per les persones que visquen als habitatges disseminats o tinguen la segona residència a la població.

“Tots els canvis costen, però l’Ajuntament i l’empresa de recollida estaran colze a colze amb els ciutadans per fer el procés d’adaptació el més fàcil possible i que, ràpidament, es veja la diferència del que era el contenidor amb el qual és la recollida porta a porta”, ha expressat Rosich.

Pròximament, l’Ajuntament repartirà els cubells de la brossa gratuïtament i anunciarà l’horari que se seguirà. Pel que fa als blocs de pisos, el consistori consensuarà el punt de recollida amb les comunitats de veïns bloc per bloc.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 31

Últimes notícies