HomePolíticaMovem Tortosa respon a les declaracions de l'alcaldessa amb relació a l'enderrocament dels magatzems...

Movem Tortosa respon a les declaracions de l’alcaldessa amb relació a l’enderrocament dels magatzems de Renfe

Movem Tortosa ha fet públic un comunicat amb relació a les declaracions que ha fet avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, al voltant de l’enderrocament de l’antic magatzem de Renfe que està duent a terme l’empresa estatal ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries). El comunicat diu textualment el següent:

  • El posicionament de Movem Tortosa sobre la reutilització i aprofitament de l’antiga nau sempre ha estat clar: hem defensat la seua rehabilitació i aprofitament, fins a tal punt que el nostre grup municipal va presentar una moció en aquest sentit el desembre de 2019.
  • L’esmentada moció fou aprovada per la majoria de regidors i regidores de l’Ajuntament de Tortosa, però la Sra. Roigé i el seu grup van votar en contra defensant l’enderroc dels magatzems. En acabar el debat, la mateixa alcaldessa va afirmar públicament que no faria cas de la moció aprovada i que la intenció del govern municipal era continuar treballant en l’enderrocament d’aquesta nau, exigint a Adif el seu enderroc immediat
  • Movem Tortosa recorda que la moció aprovada el 2019 recollia el següent punt: “Estudiar totes les possibilitats de conservació i reutilització de l’edifici amb els grups municipals per reintegrar-lo en la reurbanització dels terrenys i convertir-lo en un nou punt d’interès al centre de la ciutat, posant en valor el conjunt paisatgístic ferroviari i industrial de la ciutat”. Aquest punt ha estat menystingut i ignorat per l’alcaldessa; a l’igual que el  punt tercer, que deia: “Conservar, protegir i explicar amb panells informatius també la resta d’instal·lacions ferroviàries com la font, la grua de ferro, el dipòsit del segle XIX i les llambordes existents al moll que estan situades en el complex ferroviari de la nostra ciutat”. Aquestes peticions també han estat també ignorades.
  • La Sra Roigé hauria pogut proposar una modificació del POUM com tantes altres vegades s’ha fet en els darrers anys. L’última vegada, per exemple, quan ella mateixa va proposar una modificació per construir una passarel·la a la pilastra del riu de l’antic pont de la Cinta un cop executada la retirada del monument franquista anunciada pel president de la Generalitat i ella mateixa l’any 2020.
  • Movem Tortosa, en aquest sentit, denuncia el menyspreu i el cinisme de la Sra. Roigé en acusar a Movem Tortosa de l’enderroc de l’antic magatzem atès que en cap moment el govern municipal liderat per ella ha fet absolutament res per evitar el seu enderroc. Ha fet tot el contrari: ha exigit a ADIF que enderroqui el magatzem per després rebre els terrenys amb el conveni sobre els mateixos que s’està renegociant amb el govern central.

L’alcaldessa havia explicat avui que els grups de l’oposició eren sabedors des del mes de febrer de l’existència de la llicència d’obres, que preveu la retirada de l’amiant i l’enderrocament d’uns espais que es troben ara mateix en molt mal estat, recordant que és el govern espanyol, el mateix al qual Movem dona suport a Madrid, el que ara estan tombant-los.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 14

Últimes notícies