Nou hospital

I ens tornen a prendre el pèl. El Govern de la Generalitat presenta els pressupostos de 2022 i… oh, sorpresa!, no hi ha partida per a l’anunciada ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, tot i que diuen que es farà igualment.

Es tracta d’un ampliació que, personalment, crec que no és el que necessitem a les Terres de l’Ebre. De fet, em sembla menyspreu cap als ciutadans del territori que encara no tinguem un nou hospital de referència. Fa molts anys que arrosseguem aquest tema. Projectes rere projectes, reunions, planificacions, promeses… Però passen els anys… i aquí no hi passa res. No hi ha moviments. I jo em pregunto, ens volen tenir marejats i que ens en cansem? Si des d’un principi anéssim tots a una i féssim força, crec, potser m’equivoco, que algun pas hauríem avançat.

Malauradament, per motius familiars, en els últims anys he visitat més cops dels que voldria l’Hospital Verge de la Cinta. He viscut hores d’espera interminables a urgències i col·lapses que s’han convertit en habituals, la darrera, fa un mes. Cinc ambulàncies en cua amb les urgències saturades que obligaven els malalts a estar als passadissos, mentre esperaven box. Dels professionals sanitaris, cap queixa, ells també estan saturats: falta personal per arribar a tot. Si abans era evident, ara, quasi dos anys després de l’inici la pandèmia, ho és més. Cal més inversió en sanitat.

30Fins quan haurem d’esperar? Usuaris i professionals estem farts de promeses i projectes que es queden als calaixos. El que cal és un nou centre hospitalari, adaptat a les necessitats del territori, als temps que vivim, bons accessos, aparcaments i amb nous equipaments i de qualitat per als seus ciutadans, que molts cops sembla que som de segona. És tan complicat demanar unió per reclamar allò que mereixem i deixar a un costat els colors polítics?

Sara Hernandez
Sara Hernandez
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 93

Últimes notícies