HomeMedi AmbientPrimeres al·legacions contra l’avaluació ordinària de la planta de compostatge de Santa...

Primeres al·legacions contra l’avaluació ordinària de la planta de compostatge de Santa Bàrbara

La Ponència Ambiental del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va exigir a l’empresa Ecompost de l’Ebre l’avaluació d’impacte ambiental ordinària després de descobrir que la que havia presentat era simplificada.

Rebut el nou document i obert el període d’exposició pública, alguns membres de l’entitat mediambiental veïnal Amevesaba ja han presentat les primeres al·legacions, després de la revisió i amb el suport del tècnic mediambiental Joan Cunill Devesa, que va oferir, juntament amb la petició del portaveu de l’Associació Mediambiental de Veïns de Santa Bàrbara, Lluc Roig Cardona, que tots els partits polítics de l’Ajuntament secundessen estes al·legacions.

El portaveu exposava, en una entrevista a la Plana Ràdio, que el nou estudi l’ha fet una empresa diferent de la primera, tot i que és un calc del primer: “La llei empara l’empresa, que pot agafar molta informació de l’avaluació d’impacte ambiental simplificada i la pot passar a l’ordinària. És la mateixa informació, però amb dibuixos nous, i no hi fiquen cap informació, de manera que els enginyers queden en mal lloc, ja que, sobretot, l’impacte odorífer està agafat de la rosa dels vents de l’Observatori de l’Ebre i no amb dades del Mas de Barberans, que s’adeqüen més a la manera com bufa el vent a Santa Bàrbara”.

L’alcalde, Antonio Ollés Molias, també explicava, a través de l’emissora, que “hi ha punts nous, que s’inclouen en el nou estudi, com l’estudi dels gasos hivernacles, un estudi de dispersió d’olors…” i que el termini per a presentar al·legacions acaba el divendres, 27 de gener.

 

Josep Roig Cardona, entregant al·legacions. / FOTO: CEDIDA.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies