HomeSocietatProgramats un conjunt d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones...

Programats un conjunt d’actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones a la Ràpita

La Regidoria de Polítiques Socials i Igualtat de l’Ajuntament de la Ràpita elabora un programa d’actes i activitats, al llarg del mes de març, per commemorar el Dia Internacional de les Dones al municipi, amb la finalitat d’erradicar les desigualtats que sofreixen les dones i garantir la igualtat de drets real i efectiva entre dones i homes.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, exposa que “des de l’ajuntament de la Ràpita seguim sumant esforços per reivindicar el paper de les dones a la societat, amb activitats per als infants per educar-los en igualtat des de ben petits i petites, i també per a la resta de ciutadania per aconseguir posar fi a les desigualtats de gènere”.

Els actes per celebrar el 8M comencen el diumenge 6 de març, a les 19 hores, a l’Auditori Sixto Mir, amb l’obra de teatre ‘Blanca Desvelada’, una producció d’Aleteo Teatro, escrita i interpretada per Alejandra Jiménez. Podeu adquirir les vostres entrades aquí. El proper acte serà un recital poètic amb el grup de teatre Xip Xap ‘Poesia i silencis’ i tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó el dimecres 9 de març a les 19 hores. En acabar, hi haurà micròfon obert per a totes les persones que vulguin recitar poemes o textos referits al 8M.

L’endemà, l’Auditori Sixto Mir acollirà, a les 20 hores i amb entrada gratuiïta, la projecció cinematogràfica ‘Madame Curie, Pionera, Genio, Rebelde’ amb la col·laboració de Cineclub La Ràpita. El dijous 17 de març, a les 18 hores i en el marc de l’Escola de famílies, hi haurà una xerrada telemàtica ‘Vull ser ballarí. Vull ser bombera… I si eduquem sense sexisme’, a càrrec de la pedagoga, logopeda i educadora especial Mireia Arnau. Inscripció prèvia.

D’altra banda, la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, organitza activitats dedicades, enguany, a les escriptores catalanes. Del 3 al 22 de març, hi haurà l’exposició ‘Una literatura pròpia, dones escriptores’ de l’Institut Català de les Dones, el racó violeta infantil ‘Marie Curie, una gran científica’, una mostra representativa de la prolífica obra de Francesca Aliern per commemorar el seu 80è aniversari i el joc ‘Les dones també escriuen’ per conèixer el paper de les dones en la literatura, a través de les respostes del qual es participarà en el sorteig d’un lot de llibres i entrades per al teatre. A més, el divendres 11 de març a les 19 hores, al Club de lectura juvenil ‘El futur és femení’ coneixeran autores, il·lustradores, protagonistes… i explicaran contes i històries sobre dones que van lluitar per un món igualitari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

54 + = 58

Últimes notícies