HomeFestesProp de 400 persones participen en la festa de la castanyada de...

Prop de 400 persones participen en la festa de la castanyada de Jesús

La festa de la Castanyada va tornar a omplir els carrers de Jesús durant la tarda del 31 d’octubre. Durant dues hores prop de 400 persones van gaudir de les múltiples activitats.

D’esta forma, el públic infantil, i també les seues famílies, van poder realitzar una gimcana que va donar el tret de sortida a les 18 hores a la pèrgola. Set rutes diferenciades permetien xalar de les diferents activitats com “Truco o trato, el Penalt marejat” o els diferents jocs i tallerets de la pèrgola són algun dels exemples. Com a novetat es va estrenar la visita a la “Masia Encantada”, el “Cementeri tenebrós” o el “Passatge del terror” amb nous personatges i escenes renovades.

Estes activitats han tingut en compte totes aquelles persones amb dèficits d’atenció, i s’ha possibilitat l’accés a tothom durant els passis de “llums obertes”.

D’altra banda, es va tornar a unir a la festa el Centre Ocupacional i Llar-Residència Icària, Fundació Mercè Pla, col·laborant amb la ruta “Truco o trato“; de fet ja havien iniciat la celebració el dia 28 d’octubre amb la venda de castanyes i moniatos a la plaça de la Creu. El centre des dels seus inicis a Jesús ha format part activa de la comunitat jesusenca i participa de tots els actes fent realitat el tàndem d’inclusió-integració que es treballa sense perdre punt amb el teixit social i amb el suport de l’administració.
Tampoc van faltar les castanyeres, que com cada any van lliurar castanyes calentes ajudant a confeccionar paperines per poder-les posar al ritme de cançons tradicionals.

Un cop acabada la ruta, els xiquets i xiquetes es van retrobar de nou a la pèrgola on els esperava una bossa de llepolies de regal.

L’acte va cloure amb el sorteig d’un fantàstic pastís de llaminadures a càrrec de l’AMPA de l’Institut Escola Daniel Mangrané.

Tal com destaca Eva Marro, regidora de Participació Ciutadana: “El tarannà de la nostra gent és la clau de l’èxit. Són totes estes persones que participen de la festa, fent de voluntaris o vivint-la intensament, les que donen sentit a la jornada”. Marro també ha volgut destacar que “les activitats d’estes característiques permeten a la vegada que esta afluència de gent pose en valor el nostre teixit empresarial i fer que siga conscient de la importància que suposa disposar d’estos serveis al Poble, que desgraciadament s’han vist minvats els darrers anys per la conjuntura econòmica que impera”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies