HomeCulturaQuinze propostes artístiques opten com a finalistes al setzè premi de pintura...

Quinze propostes artístiques opten com a finalistes al setzè premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa

El jurat del XVI premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa ha seleccionat 15 propostes artístiques, d’entre les 52 sol·licituds presentades a l’edició d’enguany. La convocatòria va obrir al setembre passat el termini per a la presentació de les obres, que es va allargar fins al desembre. Una vegada rebudes, el jurat va establir les propostes finalistes. Ara, cada artista seleccionat haurà de lliurar-ne els originals al Museu de Tortosa i el jurat, en una segona reunió, decidirà quina és la guanyadora del premi. El guardó té una dotació econòmica de 5.000 euros, i l’obra guanyadora passarà a formar part de la col·lecció d’art del Museu de Tortosa.

Les propostes seleccionades corresponen a Francesc Ruiz Abad, Gorka Pinyol Tabernero, Àlvar Calvet Castells, Noé Peiró Sansano, Juan Gil Segovia, Claudia Pastor Tomas, Svantje Bussoff, Mayra d’Amore Lloret, Lídia Porcar Tabernero, Sara Bonache Ríos, Irene Marzo Blasco, Carmen Hurtado Pérez, Glòria Giménez Carrillo, Víctor Solanas Díaz i Cristòfol Pons Bendito.

El jurat d’esta edició està format per Pilar Bonet, crítica d’art, comissària d’exposicions i professora d’Art Contemporani de la Universitat de Barcelona; Jordi Ribas, artista, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i mediador en l’àmbit artístic; Assumpta Rosés, llicenciada en Belles Arts, crítica d’art i comissaria, i el regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, que actua com a president per delegació.

Amb la convocatòria del premi de pintura Francesc Gimeno, l’Ajuntament de Tortosa vol fomentar la creació i la recerca artística en el camp de la pintura, fer visible i apropar al públic la producció actual, així com reforçar els vincles del Museu de Tortosa amb la contemporaneïtat. A més a més, recorda i posa de relleu la figura de Gimeno, un dels representants més il·lustres de la pintura de la ciutat i del país.

L’obra premiada i la resta de seleccionades formaran part de l’exposició que s’inaugurarà durant la primavera a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 81

Últimes notícies