HomeUrbanismeRiba-roja d’Ebre finalitza les obres de renovació de la façana fluvial i...

Riba-roja d’Ebre finalitza les obres de renovació de la façana fluvial i l’accés des del nucli antic

Riba-roja d’Ebre ha inaugurat avui les obres de rehabilitació de la Baixada de la Barbulla i la plaça del Molí del Sindicat, una de les actuacions més destacades de les que s’han executat els darrers anys dins el projecte comarcal GR-99 Camí de Sirga, Camí de Riu, amb gairebé 250.000 euros d’inversió finançats amb fons europeus FEDER i fons propis.

La inversió ha permès transformar i dignificar el Barranc de la Barbulla, una de les vies tradicionals d’accés al Nucli Antic i a l’antic castell templer, durant dècades intransitable per la runa, i la plaça del Molí del Sindicat és l’enllaç natural amb l’embarcador municipal i el tram del passeig fluvial que comunica amb el Pou de Manolo, també rehabilitats.

La inauguració va tenir lloc el passat dissabte, dia 18, i va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, així com també d’altres autoritats de la comarca, pubilles i hereus, veïns i un nodrit seguici festiu amenitzat per la Banda de Música de Falset.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, va destacar durant els parlaments que la connexió al riu de nou “és la celebració d’un canvi de mentalitat, que dixa enrere una barrera mental autoimposada de manera involuntària amb la construcció de la via del ferrocarril i la construcció de la presa”.

“El ferrocarril ens va connectar amb el progrés, alhora que ens arrabassava els fills i el talent del poble cap a la ciutat. Amb la baixada de comportes de la presa, el novembre de 1967, vam il·luminar Catalunya, però es va posar fi a la navegabilitat de l’Ebre a Riba-roja”, recordava l’alcalde, convençut de la nova consciència col·lectiva que viu Riba-roja els darrers anys.

D’altra banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs va expressar també la seua “satisfacció enorme” de constatar el retrobament dels veïns amb el riu i el canvi de mentalitat en els riba-rojans, havent estat ella mateixa testimoni en primera persona d’esta evolució gràcies a les nombroses visites que ha fet al poble pel seu vincle amb la literatura i la poesia, especialment quan Riba-roja d’Ebre era l’epicentre de les lletres catalanes amb el Festival Poesia des dels Balcons.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 89 = 98

Últimes notícies