HomeOpinióSaica Pack atura la deslocalització de la planta de l’Aldea

Saica Pack atura la deslocalització de la planta de l’Aldea

L’empresa paperera Saica Pack manté els plans de creixement de la planta de DAPSA a l’Aldea, després que els treballadors hagen acceptat les condicions imposades per la paperera d’implantar un quart i un quint torn de treball per a incrementar la capacitat productiva de la planta.

Els dies 19 i 20 de desembre es  van celebrar tres  assemblees i els treballadors de DAPSA van decidir, amb un suport del 75,6%, acceptar les noves condicions laborals rebutjades una setmana abans. La plantilla va decidir reconsiderar la decisió després que la direcció de DAPSA comuniqués al comitè d’empresa que traslladaria tres de les màquines de preparació d’embalatge industrial a les plantes de Sant Sadurní d’Anoia i Saragossa, fet que a la llarga suposaria la pèrdua d’entre 50 i 60 llocs de treball, per externalització de serveis.

La direcció preveia comunicar la decisió en breu a la direcció general d’Indústria, els alcaldes d’Amposta i l’Aldea, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. “La gent es va espantar i es va tornar a votar el conveni. L’empresa es farà enrere en endur-se les màquines, tornarà a invertir i, per tant, no perdrem els llocs de treball”, va apuntar Jordi Grau, president del comitè d’empresa. Les inversions es detallaran als empleats al gener. Tal com avançava l’edició en paper del Setmanari l’ebre en el darrer número, la paperera té previst ampliar les instal·lacions, amb una inversió de 12 milions d’euros, i crear uns 150 nous llocs de treball en 10 anys. 

Les noves condicions laborals, que s’aniran aplicant progressivament a partir de la primavera, suposaran un increment general del 2% del sou i plusos d’entre 300 i 400 euros per als que treballen al quart i quint torn. També s’ha pactat que s’hagen d’assumir 4 dels 14 festius anuals. Amb cinc torns, la planta estarà activa tots els dies de l’any, 24 hores al dia. “No estan malament les condicions”, ha assegurat Grau. 

Dolors Queralt
Dolors Queralt
Directora de l’Institut Escola Daniel Mangrané
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies