HomeSalutSalut rectifica un informe que descartava la construcció del nou hospital de...

Salut rectifica un informe que descartava la construcció del nou hospital de Tortosa

L’informe d’idoneïtat i la valoració econòmica per la construcció d’un aparcament responsable a l’Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa, recollia en el seu redactat que la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre està “descartada”. L’Ajuntament de Tortosa va atribuir ràpidament este redactat a “un error” i després de mantenir reunions amb representants del Departament de Salut de la Generalitat s’ha pogut corregir, eliminant aquesta expressió i mantenint igual la resta de l’escrit.

L’informe, de sis pàgines, defensa la necessitat de construir “un edifici desmuntable i modular a la zona del fossar, a la parcel·la annexa i exterior a l’Hospital Verge de la Cinta, que es definix com un projecte “amb una complexitat tècnica i d’execució molt elevada”. El pressupost per a la redacció del projecte i l’execució de les obres -amb una durada estimada de 26 setmanes- és de gairebé 6,3 milions d’euros, i la licitació ha començat ja esta setmana, després d’algunes demores.

En l’apartat d’’Antecendents’, però, l’informe, elaborat per l’Institut Català de la Salut (ICS), defensava la necessitat i idoneïtat del nou aparcament, “havent descartat la construcció del nou hospital”. Una expressió que ja ha estat eliminada després que el consistori tortosí alertés de “l’errada” als responsables de salut.

“L’actual hospital de Tortosa ha d’estar preparat i en les millors condicions per a donar servei a la seua població en els propers 10 anys, com a hospital de referència territorial i com a pal de paller del nou model assistencial integrat i integral a les Terres de l’Ebre”, inclou, també, l’informe.

En la mateixa nota, l’Ajuntament defensa que l’acord entre el Departament de Salut i el consistori tortosí “preveu les obres d’aparcament i ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta com una mesura transitòria que forma part d’un acord global per a la construcció d’un nou hospital”.

La CUP a les Terres de l’Ebre va alertar d’este contingut en l’informe i alertaven, en un comunicat, que l’ampliació de l’hospital “pot acabar hipotecant la construcció del nou centre”, i han exigit al Departament de Salut que done explicacions. També demanen a l’Ajuntament i la Generalitat que acceleren els tràmits administratius per a construir el nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre. Finalment, han reclamat també la creació d’una comissió de seguiment de les obres de construcció, composta per representants de la societat civil i la junta de personal que treballa a l’hospital.

 

Plataforma pel Nou Hospital

Des de la Plataforma pel Nou Hospital preveuen que este mes es puguen lliurar al Parlament les 22.000 signatures que han recollit a favor de la construcció del nou hospital. El seu portaveu, Miquel Franch, ha assegurat, en declaracions a este setmanari, que “hi ha el compromís” de tots els partits polítics d’incloure una partida de mig milió d’euros als pressupostos de 2023 per a iniciar els tràmits per a la construcció del nou hospital”.

Per això, des de la Plataforma han assegurat que en les properes setmanes es volen reunir amb diversos representants polítics del territori i articular una estratègia conjunta per a defensar el nou centre “i que la primera partida siga als propers pressupostos de la Generalitat”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 70 = 79

Últimes notícies